İslam Toplumu Milli Görüş ve HASENE Derneği’nin deprem bölgesine yardımları sürüyor

İslam Toplumu Milli Görüş ve Hasene İnsani Yardım Derneği şu ana kadar 5 milyon Euro’nun üzerinde yardım topladı

Fotoğraf: HASENE Derneği

Türkiye’de 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası Türkiye’nin tüm noktalarından bölgeye yardım seferberliği başladı.

İslam toplumu Milli Görüş (IGMG) Hasene İnsani Yardım Derneği‘nin yardımları da sürüyor.

IGMG ve Hasene tarafından başta Saraybosna olmak üzere Avrupa’nın çok sayıda şehrinden mobil klinikler yola çıkarıldı.

Bunların yanı sıra doktor, hemşire ve arama kurtarmadan oluşan ekipler de deprem bölgelerine sevk edildi.

IGMG ve Hasene ekipleri Kahramanmaraş’ın neredeyse tamamının yıkıldığı Kabaağaç Köyü’nde battaniye, bebek bezi, bisküvi, ekmek yardımı yaptı.

Mobil fırın da oluşturan dernekler depremzedelere günde 7 bin ekmek dağıtıyor.

Yapılan yardımlarla ilgili Hasene’nin Facebook hesabından yapılan paylaşımda, “Kahramanmaraş’ta bir merkez oluşturduk. Buradan Hasene araçlarına ve küçük kamuyonetlere battaniye ve gıda yüklenerek depremden etkilenen yerlere ulaştırıyoruz. Depremin merkezüssü Kahramanmaraş Pazarcık, Büyüknacar köyüne yardımlarımızı ulaştırdık” ifadeleri yer aldı.

Yardımlar arasında toplam 43 farklı tipte araç, 130 personel ve gönüllü, erzak/malzeme yüklü 6 tır, 5 kamyonet ve çok sayıda transporterin yer aldığı bilgisi aktarıldı.

Gıyabi cenaze namazı kılanacak

İslam Toplumu Millî Görüş’e ait tüm camilerde Türkiye’deki depremzedeler için yarın sabah dua programı düzenlenecek. IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, yaptığı açıklamada ayrıca cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılanacağının altını çizdi.

Öte yandan IGMG Gençlik Teşkilatı, Güney Hollanda, Lyon ve Linz Bölgesi’nde cemaatle sabah namazı programında depremzedeler için dua edecek, gıyabi cenaze namazı kılacak.

5 milyon Euro’nun üzerinde yardım toplandı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve Hasene İnsani Yardım Derneği ortaklığıyla Türkiye’deki depremzedeler için 6 Şubat 2023 tarihinde başlatılan Acil Yardım Kampanyası kapsamında şu ana kadar 5 milyon Euro’nun üzerinde yardım toplandığı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, yaptığı açıklamada, “Türkiye’mizde 6 Şubatda meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatları ve Hasene derneğimiz olarak başlatmış olduğumuz acil yardım kampanyasına şu ana kadar 5 milyon Euro’nun üzerinde gönüllülerimiz bağışçılarımız destek verdi” ifadelerini kullandı.

Kampanyanın tüm hızıyla devam ettiğinin hatırlatan IGMG Genel Başkanı “Şimdi dayanışma vaktidir. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Duaya ve dayanışmaya devam diyorum” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU