Fatih Altaylı "Deprem yardımı yayını talimatla engellendi" dedi, RTÜK Başkanı yanıt verdi

Ebubekir Şahin, "Fatih Altaylı'nın açıklaması düpedüz yalan ve iftiradan ibarettir" iddiasını dile getirdi

Fotoğraflar: AA

Gazeteci ve televizyon programcısı Fatih Altaylı, depremzedeler için yapmak istedikleri yardım ve destek programının Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından engellendiğini söyledi. Açıklamaya yanıt veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Altaylı'nın "manipülasyon peşinde olduğunu" iddia etti.

Üç televizyon kanalından ortak yayınlanan programda depremzedeler için afet bölgesine yardım kampanyası düzenleneceğini planladığını aktan Altaylı, planın son dakikada RTÜK tarafından gelen talimatla engellendiğini söyledi. Altaylı, "Ortak bir yayın olacakmış galiba, bilemiyoruz... Uymak zorunda olduğumuz kurallar var ne yazık ki, katılsak da katılmasak da..." ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı şunları kaydetti:

Aslında biz bu akşam başka bir şey planlamıştık. Bu akşam yardım ve destek programı yapmak istiyorduk. Sanatçılar, sporcular, ülkeden ve yurtdışından. Bilim adamları, iş insanları... Depremdeki bir kısım ihtiyaçları gidermek için bir kampanya yapacaktık. Amacımız konteyner evler alabilmekti. Bir kaç bin tane bile olsa sağlamak için. Ancak son dakikada bize dediler ki, RTÜK'ten gelen bir talimatla, 'Bunu yapmayın' dendi. Ortak bir yayın olacakmış galiba, bilemiyoruz... Uymak zorunda olduğumuz kurallar var ne yazık ki, katılsak da katılmasak da....

Ebubekir Şahin, Altaylı'ya şöyle yanıt verdi:

Fatih Altaylı her zamanki gibi sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde. Duyarlı yayıncılarımız tarafından ayrı ayrı yardım kampanyası yapılması yerine daha güçlü bir destek için ortak hareket edilerek birlikte kampanya yapma kararı alındı. Biz de RTÜK olarak bunu destekledik. Kampanya detayları önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Yardım kampanyalarını engellememiz söz konusu olamaz, bilakis yardım kampanyalarının tamamını desteklemişizdir. Desteklemeye de devam edeceğiz. Fatih Altaylı'nın açıklaması düpedüz yalan ve iftiradan ibarettir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU