Erdoğan Kahramanmaraş'ta: Vatandaşlarımız endişe etmesin, sokakta kalmalarına müsaade edemeyiz

Erdoğan, "Depremden etkilenen her ailemize 10 biner lira ulaştıracağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'a geldi.

Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Erdoğan ile bölgeye, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da geldi.

Erdoğan daha sonra Kahramanmaraş'ta depremzedeler için oluşturulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Burada incelemelerini sürdüren , depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Erdoğan: Vatandaşlarımız endişe etmesin, sokakta kalmalarına müsaade edemeyiz

Erdoğan bölgedeki incelemeler sonrası, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Can kaybı ve yaralı bilgisine ilişkin sonra verileri paylaşan Erdoğan, vefat eden sayısının 8 bin 574, yaralı sayısının 49 bin 133, yıkılan bina sayısının 6 bin 444 olduğunu kaydetti.

Bütün imkanların seferber edildiğini ifade eden Erdoğan, "Başta AFAD olmak üzere, bu çalışmalarını belediyelerle yürütmektedir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları işbaşında. İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye başlıyor. Hedefimiz 1 yıl içinde toplu konut idaresiyle aynı şekilde Kahramanmaraş ve 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız endişe etmesin, sokakta kalmalarına müsaade edemeyiz.

Buradan bir duyuruyu daha yapmak istiyorum. Şu anda benim vatandaşlarımdan Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu ortaya koyan vatandaşlarımız varsa, biz vatandaşlarımızı bu otellere yerleştirmeye hazırız.

"Hazine maliyeden bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz" diyen Erdoğan, "Bu bütçeyle beraber her ailemize 10 biner lira inşallah şu an hükümet olarak ulaştıracağız. Onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz" diye konuştu.

Hatay'a hareket etti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili etkileyen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezdeki incelemelerinin ardından helikopterle 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Pazarcık'a geçti.

İlçe merkezinde inceleme yapan Erdoğan, enkaz alanlarındaki çalışmaları yerinde gördü ve Atatürk Parkı'nda kurulan çadır kentine ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra helikopterle Hatay'a hareket etti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU