Adıyaman Valisi'nin depremzedelere gülmesi tepki çekmişti... Metiner'den ilk yorum: Ağlasın mı hüngür hüngür?

Metiner, “Ne yapsın yani. Ağladığımız zaman ‘niye ağlıyorsunuz’ diyorsunuz, güldüğümüz zaman ‘niye gülüyorsunuz’ diyorsunuz. Bir türlü yaranamıyoruz” dedi

Fotoğraf: Twitter

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, Adıyaman’da da yıkıma yol açtı. 

Yakınları enkaz altında kalan vatandaşlar, Adıyaman Valiliği’ne giderek çalışmaların ve yardımların yetersiz olduğunu belirterek tepki göstermişti.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın, “Adıyaman sahipsiz”, “Yardımlar nerede” diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık vermiş, Çuhadar’nın gülmesine öfkelenen bazı yurttaşlar da “Neye gülüyorsun sen” sözleriyle tepki gösterdi.

Vali Çuhadar’ın o anları sosyal medyada paylaşılırken, görüntüler de tepkiye neden olmuştu.

Eski AK Parti Adıyaman ve İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, sözkonusu görüntüyle ilgili Tele1'den Egehan Erkün’e konuştu.

Vali Çuhadar’ın görüntülerini ile ilgili Metiner, “Ne yapsın yani. Ağladığımız zaman ‘niye ağlıyorsunuz’ diyorsunuz, güldüğümüz zaman ‘niye gülüyorsunuz’ diyorsunuz. Bir türlü yaranamıyoruz yani” dedi.Sözlerine devam eden Metiner şunları söyledi:

Ben 25 saattir yoldayım. Ben yoldaki ulaşım sorunun hangi boyutlarda olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Birileri diyor ki ‘Ben Mehmet Metiner açın yolları’… Nedir bu ya? Ben diyorum ki yollar böyle, yakıt bulunamıyor, ekmek yok, su yok, perişan, ulaşım sıkıntısı var. 25 saat yoldaydım ben. Bununla ilgili duyarlılık ulaştırmaya çalışıyorum. Birileri müptezel gibi pusuda beklemiş, ‘Vay ben Mehmet Metiner, açılın ben geliyorum’, falan… Ayıp şeyler bunlar. Biz bir depremle mücadele ediyoruz. Yok vali güldü mü, gülmedi mi… Vali çok tertemiz, pırıl pırıl halkıyla ağlayan bir vali. Ben sabah görüştüm, nasıl ağladığını biliyorum. Yüreğim paramparça.

Vatandaş haklıdır ama hava muhalefeti var uçaklar inemiyor. Ulaşım tıkanmış, otoyollar tıkalı. Ben gittim gördüm. Otobanlar kapalı, göçük. Köprüler yıkılmış. Eski yollardan bir gidin bakın. 8 saat insanlar yollarda. Ambulanslar yaralıları taşıyamıyor yollardaki yoğunluktan dolayı. Kurtarma ekipleri ulaşmazsa gariban vali ne yapsın?

"Ağlasın mı hüngür hüngür?"

“Gülmesi normal öyle mi söylüyorsunuz” sorusuna ise Metiner, “Yok ağlaması normal. Biz ağlıyoruz, bu sefer niye ağlıyorsunuz diyorsunuz. Vatandaşa tebessüm edebilir. Ne var yani, tebessüm etmesin mi? Umut aşılanmasın mı? Ağlasın mı hüngür hüngür? Bir gelin, gidin görün sahayı" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe, TELE1
 

DAHA FAZLA HABER OKU