İstanbul'da pazartesi günü eğitime ara verildi

Kararı Vali Yerlikaya duyurdu

Fotoğraf: AA (arşiv)

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi. 

Yerlikaya tatile ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 

İmamoğlu: Bir an önce karar alınması önemli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Yerlikaya'dan hemen önce “AKOM’dan az evvel aldığım bilgiye göre, kar gece yarısı artacak” dedi.

Twitter’dan bir paylaşımda bulunan İmamoğlu, “Okulların ve velilerin organize olması adına, bir an önce karar alınması önemli” dedi.

“Araç yoğunluğu arttıkça karla mücadele zorlaşmakta” bilgisini veren İmamoğlu, pazartesi günü yoğun yağış beklediklerini bildirdi ve şu uyarıda bulundu:

Zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkmayınız.

Ankara'da da ara verildi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Valisi Vasip Şahin, başkentte eğitime ara verildiğini duyurdu. 

Sosyal medya hesabından bir duyuru yapan Şahin, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU