Demirtaş: Mutabakat metni, tümden kenara fırlatılacak bir metin değil ama eksik ve metnin pusulası bozuk

"Elbette metnin bütününde iyi ve doğru şeyler yapma çabası var, bunu görmek gerekir. Dolayısıyla tümden bir kenara fırlatılacak bir metin değil ama hem eksik hem de benim düşünceme göre metnin pusulası bozuk”

Fotoğraf: AA

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ne ilişkin olarak,  Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdemir, Youtube kanalında  Demirtaş'ın şu yanıtları verdiğini kaydetti:

Her şeyden önce çok sayıda kişinin yoğun emeğiyle ortaya çıkmış bir metin olduğu için eleştirmeden önce hakkını teslim etmem lazım. Altı değişik partinin yan yana gelerek bu çalışmayı ortaya koymuş olması önemlidir. Elbette metnin bütününde iyi ve doğru şeyler yapma çabası var, bunu görmek gerekir. Dolayısıyla tümden bir kenara fırlatılacak bir metin değil ama hem eksik hem de benim düşünceme göre metnin pusulası bozuk

Millet İttifakı, pazartesi günü Ankara'da düzenledikleri toplantıda "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"ni tanıtmışlardı. 240 sayfadan olan metin, 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300'den fazla vaatten oluşuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU