Davutoğlu'ndan "Sinan Ateş cinayeti" yorumu: Eşkıya bir şeye güvendiğinde şehre iner

Bahçeli'yi eleştiren Davutoğlu, "Ülkücü camiaya mesaj veriyor. Beni eleştiren olursa katli vaciptir"e gidecek sözler söylüyor. Kamuyouna da mesaj vermeye çalışıyorlar. "Bizden farklı düşünenler sokak ortasında öldürülür" diyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox Tv'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının konuğu oldu. 

Karar'da yer alan habere göre, eski Ülkü Ocaklar Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Bahçeli, eğer başka bir ülkücü kardeşimiz öldürülseydi ortalığı inletirdi. Üstelik bu arkadaşımız sıradan bir ülkücü de değil, eski Ülkü Ocakları genel başkanı. Bahçeli ile çalışmış. Neden susuyorlar? Çünkü hepsi ucunun nereye gittiğini biliyor" dedi.

"Devlet olacaksınız, şehre eşkıya inecek, bir şey yapmayacaksınız" diyen Davutoğlu, "Eşkıya bir şeye güvendiği zaman şehre iner. Bugün Ankara'ya eşkıya inmiştir. Biz altılı masada da bu olayı detaylıca konuştuk. Arkasında neler olabileceğini de konuştuk" ifadelerini kullandı.

"Şimdi Bahçeli, ülkücü camiaya mesaj veriyor" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

"Beni eleştiren olursa katli vaciptir"e gidecek sözler söylüyor. Kamuyouna da mesaj vermeye çalışıyorlar. "Bizden farklı düşünenler sokak ortasında öldürülür" diyor. Ülkeyi bir kaos ortamıyla seçime götürmek istiyorlar. Niye bu aileye taziye dahi dilenmiyor? Bakın gün gelir, bu dosyalar açılır, o zaman her şey ortaya dökülür. Biz bu dosyanın peşini bırakmayacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mutabakat tarihi bir döküman"

Millet İttifakı'nın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" ile ilgili de konuşan Davutoğlu, metni titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

"Kanal İstanbul projesi ve Atatürk Havalimanı da dahil olmak üzere kararlar gözden geçirilecek" diyen Davutoğlu, "İncelikle düşünülerek çalışılacak. Bakın akademisyen olarak söylüyorum, bu mutabakat, tarihi bir doküman. Onca insan birlikte çalışarak oluşturduk. Yolsuzluğun yanında ciddi bir israf da var devlette. Bunlarla da mücadele edilecek. Hepimiz çok çalışacak, fedakarlıklar yapacağız. Halktan devamlı fedakarlık isteyenler önce kendilerine dönmeli. Asgari ücret arttı, cebe girene kadar zaten açlık sınırının altında kaldı. Bunu bilerek belirlediler zaten. Şu anda yaratmaya çalıştıkları yalancı bahar bir ay bile sürmeyecek. Milleti aldatma dışında bir şey değil" dedi.

"Ya hep beraber kazanacağız ya da kaydebedeğiz"

"Bu masada artık kimsenin tek başına kazanacağı bir durum yok" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Ya hep beraber kazanacağız, ya da hep beraber kaybedeceğiz. 'Benim dediğim olacak' ısrarı yok bizde, zaten bu nedenle hala bir aradayız. Herkesin ayrı ayrı büyük emeği var bu masada. Altı liderin tamamının yaptığı fedakarlıklarla bu masa kuruldu. Kimse hiçbir şeyi tek başına üstlenemez yani. Aday belirleme sürecine de girdik, ortak kararımızı mutabakatla açıklayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU