Buldan: Anayasaya göre 3. kez aday olamazsın Erdoğan, meşru değildir

HDP Eş Genel Başkanı Buldan "Anayasa’yı sağa sola bükerek aday olacağınıza gelin bu işten vazgeçin çünkü sandıklarda halkın iradesini asla bükemeyeceksiniz. Cumhurbaşkanı olamayacaksınız, halk size sandıkta izin vermeyecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yönelik kapatma davasını seçim sonrasına ertleme başvurualrını reddetttiğini hatırlatan Buldan "AYM'nin bu kararı sarayın basıkıs altında aldığını biliyoruz" dedi.

Buldan şöyle devam etti:

AKP-MHP kumpas ittifakı AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisinde.  Hazine yardımının kesilmesi için Emniyet aracılığıyla bir gizli tanık icat ettiler. Tamammen komploya dayanan bir ifade kurguladılar.

Bunu da ışık hızıyla AYM’ye servis yaptılar. Hukukun temel ilkelerine göre hareket etmesi gereken AYM de gizli tanığın servis yapılan gerçek dışı ifadelerine dayanarak HDP’nin Hazine yardımına bloke kararı koydu. Tam bir tezgâh! Tam bir organize işler tam bir kumpas. Savcıları hakimleri kolluk güçlerini valileri imamları bürokratları seçim kampanyasında truva atı gibi kullanan AKP-MHP bunlarla yetinmemiş olacak ki gizli tanıkları da seçim kampanyasına kattıklarını görüyoruz.

 

MHP'ye seslendi

Konuşmasında isim vermeden MHP'yi hedef alan Buldan, "AYM'nin kayyyumu gibi hareket eden iktidarın küçük ortağı da şunu iyi bilsin ki ; sizin siyasetiniz çökecek HDP daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. HDP sandığınız gibi küçük bir lokma değildir. Boğazınızda kalacak bir lokmayla uğraşmaktan bir an önce vazgeçin. Bizi kendinizle kesinlikle kıyaslamayın" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ın adaylığı meşru değildir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili tartışmasına değinen Buldan "Anayasaya göre 3. kez aday olamazsın Erdoğan. Bu açık ve nettir. Adaylığı meşru değildir" dedi.

Buldan şöyle devam etti:

Türkiye halkları bilmeli ve görmelidir. Ama Anayasa’yı takmayacakları ortadadır. AKP Genel Başkanı yeniden aday olabilmek için ‘Kronometre 2018’de sıfırlandı’ dedi. 2018 öncesi yaptığı cumhurbaşkanlığı görevini kendisi yok saydı. Bu çok açık bir şekilde ifade edildi. Bu sayılmaz diyor. Yani kendi kendisini sıfırlıyor. Sıfırlamada usta olduklarını biliyoruz. Bugünkü Erdoğan 2018 öncesi cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstünü bir kalemle çizdi. Kendi cumhurbaşkanlığını kendisi tanımıyorsa halk sizi hiç tanımaz buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Ben de diyorum ki sıfırlamak için kendinizi bu kadar yormaya gerek yok halk zaten sizi sandıklarda sıfırlayacak. Ve Anayasa’yı sağa sola bükerek aday olacağınıza gelin bu işten vazgeçin çünkü sandıklarda halkın iradesini asla bükemeyeceksiniz. Cumhurbaşkanı olamayacaksınız, halk size sandıkta izin vermeyecek.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU