Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği polis eşliğinde tahliye edildi

"Bu eziyet, tarihe kara bir lekedir"

Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), Sarıyer Kaymakamlığı’nın kararıyla bugün polis eşliğinde tahliye edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Ocak’ta BÜMED’in kampüs içindeki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar, bu durumu protesto etmiş ve kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmışlardı. Kaymakamlık, tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini BÜMED’e 27 Ocak’ta resmi olarak bildirdi. Bu bildirimin ardından, bu sabah erken saatlerde polis eşliğinde tahliye işlemleri başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahliye sırasında BÜMED Yönetim Kurulu üyelerinin kampüse girişi engellendi. Polis ve güvenlik görevlileri ile BÜMED yöneticileri arasında tartışma yaşandı. Duruma tepki gösteren dernek yöneticileri, "Evin sahibi evde olmadan evi tahliye edemezsiniz. Bu kararın uygulanması yanlış" dediler. Müzakerelerin ardından güvenlik görevlileri, sadece derneğin saymanını, cep telefonunun kapalı olması şartıyla içeri aldı.

Üyeler, "Bu eziyet, tarihe kara bir lekedir" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi. BÜMED yönetiminden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Cebren gidiyoruz, hukuken döneceğiz” denildi.

BÜMED'in zorla tahliyesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Binalarına kayyumun çöktüğü Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına sesleniyorum: Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz. Ve öyle evine falan da gitmeyecek, suçları ile yüzleşecek. Türkiye’de ‘kayyum’ düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı" dedi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU