Akşener: Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum

Akşener, “Bir daha Sinan Ateşler katledilmesin diye birinci parti olmak mecburiyetindeyiz” dedi

Fotoğraf: Twitter 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Samsun 3. Olağan İl Kongresi'nde kürsüye çıktı.

Konuşmasında, 14 Mayıs 2023'te yapılması planlanan seçimleri işaret eden Akşener şunları söyledi:

Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim etmem. İYİ Parti birinci parti çıkacak. Seçime gittiğimizde bir şey değişti her şey değiştiyse bu ülkede, birinci parti olduğumuzda nelerin değişeceğini hayal edin. Bu ülkeye, millete borcumuz var. Atatürk'ün değerlerini alt üst ettiler, cumhuriyet değerlerini yerin dibine batırdılar. Bütün bunlar için İYİ Parti birinci parti çıkmak zorunda

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara'da suikast sonucu öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e de değinen Akşener, “Eğer Sinan Ateş gibi gençlerimizin katledildikten sonra tek adam rejiminde hala failleri bulunamıyorsa Sinan Ateşler için bir daha Sinan Ateşler katledilmesin diye birinci parti olmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu. .

AK Parti’nin başörtüsü düzenemesi için hazırladığı anayasa değişikliği teklifi hakkında da konuşan Akşener şu ifadeleri kullandı:

Başörtüsüyle ilgili bir mevzu çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu başörtüsüyle ilgili bir kanun teklifi verdi. helalleşme çerçevesi içerisinde olduğunu iddia etti. Sayın Erdoğan bunu kendisine bir pas olarak aldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu bana pas attı ben onu gola çevireceğim dedi. Yazıklar olsun sayın Erdoğan. 28 Şubat’ta acı çeken kadınların, onların çocuklarının acısı seni 20 yıl iktidar etti. Hey gidi Erdoğan hey! Bütün bunlar pasmış ve gole çevrilmesi gerekirmiş. Sana yazıklar olsun. Ben o dönemde 2 başörtülü yeğenin halasıydım. Sen onları unuttun sayın Erdoğan. Senin için iktidar olmak her şey oldu. İster fakir fukaranın üstüne bas, ister acı çeken kadınların üstüne bas.

Erdoğan senin için güç her şey oldu. Ve bir gol atmak için anayasa metni getirdiler. Biz DEVA Partisi ile ortak bir düzeltme yaptık. O kadar yalap şalap o kadar dikkatsiz düzensiz bir anayasa maddesi hazırlanmış ki başörtüsü ile ilgili. Diyelim ki harp olduğu takdirde ya da birileri çıkıp sen siyasi nedenlerle başını örtüyorsun aç bakalım başını diyebilecekleri bir madde yazmışlar. Biz de dedik ki bir kadının kıyafetindeki tercihlerini hiçbir şekilde karışılamaz... Onu düzelttirdik. Toplasanız üç kelime ekledik. Ne yaptılar her iki siyasi parti reddetti. Bas müminin dalına gör ondaki imanı. Gördük ki bunların derdi problemi çözmek değil.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU