AK Parti’den 6’lı Masa’ya yanıt: Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var

Bülent Turan, “Adayda uzlaşamayınca Sayın Erdoğan'ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler” dedi

Erdoğan, 2018 yılında cumhurbaşkanı adaylığı muvafakatnamesini imzalarken. Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6’lı Masa'nın ortak açıklamasındaki “Erdoğan” açıklamasına yanıt verdi.

Turan, “Erdoğan'ın başkanlık sisteminde 2.dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık. Eğer Sayın Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var” dedi.

“Altılı Masa'nın 11 ayda 11. toplantısı! Sonuç; yine sıfır! Adayda uzlaşamayınca Sayın Erdoğan'ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler” diyen Turan, “Oysa Erdoğan'ın başkanlık sisteminde 2. dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık. Eğer Sayın Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var. Bugün asla” ifadelerini kullandı.

Turan şöyle devam etti:

Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil! Bırakın bunları, ihtiyaçsa YSK tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza!

“Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir”

6’lı Masa açıklamasında şunlar kaydedilmişti:

Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.  Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene “Yeter” cevabı vereceğinden emin olan bizler, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU