CHP'den Erdoğan'ın adaylığına tepki

Özgür Özel, Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmadığını söyledi. Muharrem Erkek de "Anayasada ‘dönem' demiyor, ‘defa' diyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmadığını söyleyerek “Eğer anayasaya uygun bir aday gösterilmez ve Erdoğan'ın isminde ısrar edilirse bu durumda YSK'ya bolca başvuru yapılacağı aşikardır. YSK da Erdoğan'ın adaylığını onaylarsa anayasa suçu işler” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Özel “YSK'nın önüne gelecek bu konuyu değerlendirerek hukuk içinde karar vermesi gerekmektedir. CHP olarak, 13'üncü cumhurbaşkanının göstereceğimiz aday olacağını bilmenin özgüveniyle siyaset yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte aday kim olursa olsun, anayasaya, hukuka ne kadar aykırı davranılırsa davranılsın adayımızı cumhurbaşkanı yapmak, cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümünde, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk yakışır bir ismi Çankaya Köşkü'ne çıkarmak için çalışacağız” diye konuştu.

"Anayasada ‘dönem' demiyor, ‘defa' diyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise "Anayasada ‘dönem' demiyor, ‘defa' diyor. Bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak YSK anayasayı çiğner, hukuku guguk yaparsa aday olabilir. Top YSK'da olacak. Tek adam rejiminde hukuk, guguk oldu. Millet, anayasayı çiğneyenlere ve Türkiye'yi guguk devletine dönüştürenlere sandıkta gereken cezayı verir. Millet, demokratik hukuk devleti için, 14 Mayıs'ta, bu adaletsiz düzene ‘yeter' diyecek” yorumunu yaptı.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU