İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu'na büyükşehir desteği; adaylığınızı açıklayın

“Başkanlar toplantı bitimi, ‘Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyoruz’ diye yazılı bir açıklama yapmayı önerdi. CHP lideri reddetti”

Fotoğraf: Twitter

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının partilerinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı için destek verdiğini yazdı. Saymaz’ın aktardığına göre başkanlar CHP liderinin adaylığı için destek bildirisi yayımlamak istediler ancak Kılıçdaroğlu bu öneriyi reddetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’da partisinin genel merkezinde dokuz büyükşehir belediye başkanını ağırladı.

Toplantının tek bir gündemi vardı: Seçim.

Başkanlar Kılıçdaroğlu’na Altılı Masa’nın artık cumhurbaşkanı adayını açıklaması gerektiğini söyledi.

Dediler ki:

“Seçim tarihi belli olsun, adayımızı açıklayacağız’ demiştik. Seçim tarihi belli oldu. Artık adayımızı açıklamalıyız. Toplumun beklentisi var. Bu bizleri sıkıntıya sokuyor. Artık çok uzadı. Belediyelerin seçim çalışması yapması için zaman kalmıyor. Taktiklerimiz ne olacak, bunları belirlemeliyiz.”

Kılıçdaroğlu, her görüşü dikkatle dinledi ve not aldı.

Başkanlar Kılıçdaroğlu’na “Adaylığınızı ilan edin” teklifinde bulundu.

Dediler ki:

“Çıkın, ‘Adayım’ deyin. Artık zamanı geldi. Biz CHP’nin belediye başkanlarıyız. Genel başkanımızın aday olmasını isteriz. Biz başkanlar olarak desteğimizi sunalım.”

Başkanlar toplantı bitimi, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyoruz” diye yazılı bir açıklama yapmayı önerdi.

CHP lideri reddetti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Altılı Masa’nın selameti için böyle bir şey söylemeniz doğru olmaz. Altılı Masa’ya emrivaki yapmak diye yorumlanır. Sürece zarar gelmesini istemiyoruz.”

Kılıçdaroğlu, 30 Ocak’ta hükümet programının duyurulacağını ve şubat ayında adayın ilan edileceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu mu?

O da, 6 Ocak’ta Kılıçdaroğlu’na sunumunu yaptığı seçim kampanyasını makinasını hatırlattı. Ve kimi seçim taktikleri önerdi.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU