Ezeli rakiplerin gerilimi ekrandan çözülür mü?

Ali Koç davet etti, Dursun Özbek geri çevirdi. Spor yazarları Faik Çetiner ile Osman Şenher, başkanların kamuoyu önünde tartışma fikrini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerilim sürüyor.

Bu sezon hakem ve VAR tartışmaları nedeniyle gerilimli dönemler yaşayan Türk sporunun iki dev kulübü, son haftalarda müsabakalardaki tartışılan pozisyonların da etkisiyle bir kez daha karşı karşıya geldi.

 

 

Karşılıklı açıklamaların gerilimi tırmandırmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Açık, net ve mertçe bir çağrı yapıyorum" ifadesini kullandığı açıklamasında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e istediği kanalda ve istediği kişilerle kamuoyu önünde sorunları tartışmaya davet etti. 

Özbek ise Koç'un çağrısına "Futbolu saha dışına taşıma çabası" gerekçesiyle olumsuz yanıt verdi:

 

 

Bunun üzerine sarı-lacivertli ekip, "Saha dışına çıkaran, algı yapan, devletimizin güvencesi ile ülke sınırlarımız içinde oynanan lige, nereden aldıkları belli olmayan güç ile bitirtmeyiz tehdidi savuranlar, iddiaları karşılıklı konuşalım dediğimizde futbolu saha dışına çıkarmayın yanıtı verdiler! Tarih, tekerrürden ibarettir. Geçmişte şaşırmadığımız gibi yine şaşırmıyoruz..." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe ve Galatasaray başkanlarının yaşananları kamuoyu önünde konuşma fikri ise spor kamuoyunun gündeminde.

"Daha ligin yarısını yeni geçtik, siz sahada başarılı olmaya bakın" 

Spor yazarları Faik Çetiner ile Osman Şenher, İki kulübün başkanının kamuoyu önünde tartışma fikrini ve Türk futboluna etkilerini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Her iki kulübün başkanının tavrının da yanlış olduğunu ve tasvip edilemeyeceğini düşünen Çetiner, "Siz sahada başarılı olmaya bakın. Daha ligin yarısını yeni geçtik. Bu kavganın sebebi şampiyon olamayan başkanın çok zor durumda kalacak olması" dedi. 

Her iki başkan için de bu durumun geçerli olduğunu söyleyen Çetiner, "İkisi de şampiyon olmak istiyor bütün kavga bu. Zaten iki şampiyonluk olsa bunlar kavga bile etmez, her gün birlikte oturup yemek yer, muhabbet ederler. Bütün hikaye şampiyonluk" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şampiyon olamasalar ne olacak, dünyanın sonu mu?

Ali Koç ve Dursun Özbek'in takımları için büyük fedakarlıklar yatığını belirten Çetiner, şu ifadeleri kullandı:

Şampiyon olamasalar ne olacak, dünyanın sonu mu? Sonunda zaten ya Fenerbahçe ya Galatasaray ya Beşiktaş araya da Trabzonspor girmiş şampiyonluk için ama genelde 3 kulüp arasında geçmiş. Bu sene dünyanın sonu mu yani? Fenerbahçe uzun yıllardır şampiyon olamadığı için biraz endişe taşıyor ama bu ligde Beşiktaş, Galatasaray da uzun yıllar şampiyon olamadı, ne oldu? Dünyanın sonu değil. Tüm bu yaşananlar kendilerini kurtarma operasyonu gibi geliyor bana. Buna gerek yok. Dursun Özbek'in de Ali Koç'un da böyle bir şeye ihtiyacı yok. Bu tartışmayı çok yanlış buluyorum.

"Televizyon kanalına reyting kazandırmak dışında bir problemi çözmez"

Kendisinin de uzun yıllar televizyonlarda farklı kulüplerin başkanlarını bir araya getirdiğini, ancak bu durumun çıkacakları televizyon kanalına reyting kazandırmak dışında bir problemi çözmeyeceğini söyleyen Çetiner, "Yıllarca ATV'de, Habertürk'te, TV8'de başkanları çıkardım. Prestijli, güzel muhabbet ediliyordu. Trabzonspor'la Fenerbahçe kavgalı gözüküyor değil mi? Ali Şen'le Mehmet Ali Yılmaz'ı aşağı yukarı 10 programa çıkardım. Süleyman Seba, Aziz Yıldırım, rahmetli Özhan Canaydın'ı beraber programa çıkardım. Ne oldu? Biz prestijli, seviyeli program yapmış olduk. Zaten yıllardır yapıyoruz. Çiftlik gibi spor programlarıyla karıştırmamak lazım benim programları. Onun için prestijli, reytingli programlar oldu. Halk da güvenerek, ilgiyle izledi" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

"Bu atışmaların samimi olduğunu düşünmüyorum"

Galatasaray'ın iki kulvarda, Fenerbahçe'nin ise Avrupa kupalarıyla üç kulvarda mücadele ettiğini hatırlatan Şenher ise "Fenerbahçe yoruldu. Erken form tuttu şu an onun sıkıntısını çekiyor" yorumunu yaptı.

"Şu an Galatasaray önde her maçını da kazanıyor" diyen Şenher, "Ne olacak şimdi? Birbirlerine hakaret ederek düzelir mi bu durum? Galatasaray daha iyi kadro kurmuş. Teknik direktörü çok başarılı. Bunun meyvelerini topluyor. Buna bu gözle bakmak lazım. Bu konuşmaların, atışmaların samimi olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin bu tarz tartışmalarla gündeme gelmesi hiç hoş değil"

İki büyük takımın bu tarz tartışmalarının hiç hoş olmadığı söyleyen Osman Şenher, "Bu tekliflerin samimi olduğuna inanmıyorum. Madem samimisiniz. Tutuşun el ele. Gidin TFF'ye hakemler, disiplin kurulları, MHK hakkında her türlü baskıyı yapın. Türk futboluna daha faydalı olmaz mısınız?" dedi.

 

 

"Herkes tribünlere oynuyor ve bu iyiye gitmiyor"

"Neden böyle bir şey yapılmıyor, televizyonda yan yana gelseler ne olacak" sorusunu soran Şenher, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı 'Kulüpler istesin, biz her şeyi yapalım' diyor. Bu ortamda hakemler, disiplin kurulları bu kadar hata yapıyor. Bunu düzeltmek, Türk futboluna bir katkınız olmasını istiyorsanız el ele verip bir karar alın. Fenerbahçe, Galatasaray ne karar alırsa federasyon bunu yapacaktır. Samimiyseniz böyle bir iş birliği yapsanız daha iyi olmaz mı? Herkesin tribünlere oynadığını düşünüyorum ve bu iyiye gitmiyor" ifadelerini kullandı. 

"Taraftara oynanıyor, iki taraf bir şey söyleyecek yine ortalık birbirine girecek" 

İki başkanın ekranlarda bir araya gelmeyeceğini tahmin ettiğini dile getiren Osman Şenher, "Burada taraftara oynanıyor. Fenerbahçe Başkanı Koç bir şey söyleyecek, Galatasaray Başkanı Özbek bir şey söyleyecek yine ortalık birbirine girecek. Gidin federasyona MHK'ye baskı yapın. Neden bunları yapmıyorsunuz?" diyerek sözlerini tamamladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU