Bahçeli'den Sinan Ateş'i soran gazeteciye: Hadi, işine bak işine

MHP liderinin çevresindeki kişiler gazetecinin soru sormasını engelledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye partisinin grup toplantısının ardından gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Ankara’da katledilen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkında bir soru sormak istedi.

MHP lideri, gazetecinin bu sorusuna “Hadi işine bak” yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sırada Bahçeli’nin etrafında yer alan kişiler, gazetecinin soru sormasını engelledi.

Yaşananların ardından KRT TV'ye açıklama yapan Yıldız Yazıcıoğlu "Haber öznesi olmaktan çok rahatsızım ama ne yazık ki bu görüntüleri yaratan ve beni iten bir siyasetçidir" dedi.

Yıldız Yazıcıoğlu'nun üyesi olduğu DİSK Basın-İş, yaşananlar üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Meclis'te Devlet Bahçeli'ye soru soran üyemiz Yıldız Yazıcoğlu vekillerin müdahalesine maruz bırakıldı. Bahçeli ise 'İşine bak' yanıtı verdi.  Bahçeli'ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak!

MHP'li Özdemir: Asıl niyetini açık etti

Yaşanan olayla ilgili ilk açıklama MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’den geldi.

Özdemir, Twitter hesabından şu görüşlerini dile getirdi:

Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte “ajan provokatör” edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir. Aynı şahsın, Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle olan bağının yanısıra yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki “sürekli” görevi, asıl niyetini açık etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, partimizi takip eden saygıdeğer muhabir arkadaşlarımızla samimice güne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken bunu sabote eden malum ve meşum şahıs, mensubu bulunduğu çevrelerin Türkiye ve MHP hazımsızlığını göstermekten başka birşey yapmamıştır.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU