Türkiye, İsveç'te PKK destekçilerinin düzenlediği eyleme tepki gösterdi: Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir

Bakanlığın açıklamasında "PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadesi yer aldı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK destekçisi grupların düzenlediği eyleme ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından düzenlenen eyleme" tepki gösterildi.

"Bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, bu eylemin, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç'in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlali olduğu vurgulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Üçlü Ahitname'deki taahhütlere bağlı olunduğunu söylemek ile bu taahhütleri yerine getirmek iki ayrı husustur. İsveç'ten, Üçlü Ahitname'deki taahhütleri uyarınca özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockhom Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu yapmıştı.

Ardından başkent Stockholm'de Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan PKK/YPG destekçileri, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptalini istemişti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU