Kılıçdaroğlu: Nihayet küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi; SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum

CHP lideri, “SPK görevini yapsın. Yeni adımları da duymak istiyorum” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Nihayet bir yaşam belirtisi, küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi. SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum. Bu adımları acilen atması gerek fakat beklentilerimin bundan daha yüksek olduğunu da hatırlatmak isterim. SPK görevini yapsın. Yeni adımları da duymak istiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, borsadaki manipülasyonlara ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) 12 Ocak’ta çağrıda bulunmuş ve küçük yatırımcıları koruma çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, isim vermeden SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ün yeni açıklamalarını olumlu bulduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun, 12 Ocak’ta bu konuyla ilgili yaptığı son açıklamasını alıntılayarak bugün sosyal medyadan yaptığı yeni açıklama şöyle:

Nihayet bir yaşam belirtisi, küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi. SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum. Bu adımları acilen atması gerek fakat beklentilerimin bundan daha yüksek olduğunu da hatırlatmak isterim. SPK görevini yapsın. Yeni adımları da duymak istiyorum!

Kılıçdaroğlu, 12 Ocak’ta ise, “SPK’ya son kez çağrıda bulunuyorum; görevini yap, küçük yatırımcıyı koru. Pazartesi’ye kadar mühlet tanıyorum. Bu zor ekonomide kimsenin parasını arsıza, hırsıza yedirtmeyeceğim” açıklamasını yapmıştı.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Sabah gazetesine verdiği röportajda, “Sosyal medyada yatırımcıyı yanlış yönlendirenlere de ceza kesiyoruz. İncelemesi devam eden çok hesap var" demişti.

Ayrıca, SPK halka arzlarla ilgili dün yeni kararlara imza atmıştı.

Kurul’dan şu açıklama yapılmıştı:

Kurul, bireysel yatırımcıların ilk halka arzlardan taleplerinin daha fazla karşılanmasını, sınırlı sayıda yatırımcısı bulunan ya da fonun önemli bir kısmına sahip az sayıda yatırımcının olduğu serbest ve/veya özel fonların, payların ilk halka arzından bireysel yatırımcı aleyhine olabilecek şekilde fazla pay almamalarını teminen kararlar aldı.

 

ANKA

 

DAHA FAZLA HABER OKU