Erdoğan'dan muhalefete: 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar, bu da hayırlı bir adımdır

Muhalefeti, "Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin elinde kaldık" sözleri ile eleştiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanı'nın yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün öncesinden bu işinin ilanını yapar" dedi

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "DSİ barajlarla çözme yoluna gider. Büyükşehirlerde de büyükşehir belediyeleri barajlar yaparak önlemini alır. Bunlar anlık adımlar değil. Büyükşehirlerde de belediyeler sorumludur, barajlar yapmaları gerekir. Birçok insanın karşı çıkmasına rağmen Yusufeli Barajı'nı yaptık. Kısa sürede devreye girecek. Bu barajlar sıkıntılı anları gidermeye yönelik adımlarımızdır" dedi.

Seçim tarihi

Erdoğan, seçim tarihi ile ilgili tartışmalara ilişkin de yorumlarda bulundu.

Muhalefeti, "Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin elinde kaldık" sözleri ile eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı'nın yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün öncesinden bu işinin ilanını yapar, 60 gün sonra YSK da bu kronolojik yapıyı çalıştırır. 60 gün ne zaman bitiyorsa seçim günüdür. Bunu da YSK takip eder. Şimdi bunlar işin farkında değil. 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar, bu da hayırlı bir adımdır.

The Economist'e tepki

Birleşik Krallık'taki The Economist dergisinde yayınlanan "Türkiye ile ilgili seçim analizi" ile ilgili gelen bir soruya ise Erdoğan, "Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim ne derse, Türkiye'de olur. Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez" yanıtını verdi.

"Bu söylemler bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir"

Davos zirvesinde konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ın Türkiye ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti:

Miçotakis böyle şeyler söyleyebilir ama bu söylemler bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Gerek Lozan'ın gerek adalarla ilgili yaklaşım tarzının Yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını görüyoruz. Adaların silahlandırılması gibi bir şey yoktur. Gerek Lozan gerek diğer anlaşmalara ters adımlar atmakta. Gereken adımları biz vakti saati geldiğinde uluslararası toplantılarda söylüyoruz. Bunlar da başlarının çaresine bakacaklar.

Erdoğan, Esenyurt'ta konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Meydanı'nda düzenlenecek Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katıldı. 

Erdoğan, "Bugün temelini attığımız inşallah atacağımız diyelim, Esenyurt Eğitim Kampüsü'müzün de önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Törene katılan partililere seçim için hazırlık çağrısı yapan Erdoğan, "Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum, siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başarırız. Geçen hafta Muğla'dayım, yarın Bursa'dayım. Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz. İstanbul'daki milletvekili sayılarının kahir ekseriyetini almamız gerekiyor. Esenyurt'u sıfırlamamız lazım ona göre. Geçen seçimlerde bir yanlış oldu bir daha olmaması lazım" ifadelerini kullandı.

Artık güçlü bir Türkiye olduğunu söyleyen Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e yönelik tepkilerde bulunarak şunları kaydetti:

Yunanistan şöyle demiş böyle demiş. Tayfun diye füze Türkiye üretti. Bu Atina'yı vurursa ne olacak. Bizim öyle bir derdimiz yok siz akıllı olun. Adaları silahlandırırsanız eli kolu bağlı mı duracağız. Miçotakis şunun iyi bil, bir yanlış yapmaya kalkarsan Çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Akıllı uslu durursan senle işimiz yok. Nice ihanete rağmen sabırla, azimle bugünlere getirdiğimiz stratejik projelerimizi, eserlerimizi 3-5 muhterisin keyfine teslim edemeyiz. Küresel ölçekte kartların yeniden karıldığı dönemde ülkemizin önüne Türkiye Yüzyılı'yla projemizi sunacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU