Erdoğan'dan "14 Mayıs" mesajı: Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yeter diyecek

"Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecektir"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında enflasyon konusuna değinen Erdoğan, "En büyük sorunumuz enflasyondu, işte o da düşüşe geçti. Enflasyonu inşallah önümüzdeki aylarda yüzde 30'lara doğru hızla düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Enflasyona sebep olan tuzakları bozduk, hesapları altüst ettik, tedbirlerimizi aldık" dedi.

Erdoğan konuşmasında, seçim tarihi ile ilgili Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950’yi işaret etti.

Erdoğan şunları kaydetti:

Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecektir. Muhalefetin vaadi milletin karşısına bir aday çıkarmak ancak onu görünürde 6, gerisindekileri de hesaba katarsanız en az 10 kişiyle yönetmektir. Kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar. Bunlar gel deyince gelecek git deyince gidecek başkanlara alışmışlar. Seçmenlerin de istedikleri vizyonu, programı, çapı belli olmayan meçhul adaya kim olduğunu bilmeden tıpış tıpış sandığa giderek oy vermeleridir. Bunlar da her hafta bir yenisini sergiledikleri kavgalarıyla milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor, eskiden bu işlerin nasıl yürüdüğünü hatırlatıyorlar.

Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak karşınızdayım. Bakın bölgesinde ve dünyada sorun çözen bir siyasetçi olarak karşınızdayım. Gündemi Türkiye Yüzyılı vizyonu olan bir yönetim olarak karşınızdayız. İnşallah 2023 seçimlerinden sonra da Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olarak milletimizin görevlendirmesiyle yine karşınızda olacağız.

Muhalefete eleştiri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, "Bay Kemal, konuşan anayasamızın hükmüne göre başkomutan konuşuyor. Sen ne savunma bakanımıza ve kuvvet komutanlarımıza hakaret edecek çapta değilsin, önce haddini bil. Bu bir cibiliyet meselesidir. Karakter zaafı olan bir insan olarak bizim ordumuzun komutanlarına saldırmak herkesin karı değildir" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın insansız hava aracı üreticisi BAYKAR ile ilgili sözlerini de tepki gösteren Erdoğan, "Bu ahlaksız çıkmış hala 'Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış' Yahu sen rekabet nedir bilir misin ya sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı" diye konuştu.

Eleştirilerine devam eden Erdoğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için, "Yanında bir tanesi daha var aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler, bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun başka bir örneği yok. O vakıftaki yöneticiler acaba bunu nasıl izah edeceksiniz? Kurduğumuz üniversite ile başarı grafiğiniz ne? Yok! Bunların bu yolsuzlukları sebebiyle aldık, devletimize mal ettik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de başörtüsü konusundaki anayasa teklifi ile ilgili eleştirilerde bulunarak, "6'lı masadaki hanımefendi bugünkü konuşmasında bizim başörtüsü meselesini istismar ettiğimizden bahsediyor. Hanımefendi, Erdoğan'ın ve arkadaşlarının başörtüsü konusunda istismarcı olup olmayacağını benim milletim gayet iyi bilir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU