Erdoğan'dan "başörtüsü teklifi" açıklaması: Uygun bir sonuç çıkmazsa millete gideceğiz

Erdoğan muhalefetin "başörtüsü teklifi" görüşmesini reddetmesine tepki göstererek, "Bunlar işte bu kadar dürüst" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda konuştu.

2019'da hayatını kaybeden Şule Yüksel Şenler için "Yürekli bir dava kadınıydı" diyen Erdoğan, "Kaleme aldığı Kadın sayfaları, kitaplarıyla milyonların gönlünde taht kurmuştu. Merhum Şule Yüksel Şenler'i çağdaşlarından ayıran en önemli vasfı kendini gazete köşeleri ve gazetelere hapsetmemesiydi. Kendini toplumdan izole etmek yerine inandığı değerleri il il dolaşarak halkımıza anlatmaya çalıştı. Şule Hanım'ın kendine has örtünme tarzının gençler tarafından örnek alınması irtica yaygaracılarını da harekete geçirmiştir. Öyle günler yaşamıştır ki gazete sayfalarından hedef gösterilmiştir. Hakkında yürütülen soruşturmalar hiç eksik olmadı. Evi kundaklanmaya, canı kastedilmeye çalışıldı. Ama bunların hiçbir Yüksel'i inandığı yolda yürümekten alı koymadı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başörtüsü teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi ile ilgili de konuşarak, "Atacağımız yeni bir adımla kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini genişletmek için adım atıyoruz. Bu düzenleme kabul edilirse, hiç kimse sosyal medya üzerinden eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecek. Bir daha ikna odası zulmü yaşanmayacak" dedi.

Muhafelet partilerinin AK Parti'nin randevu taleplerini reddetmesini de eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

Kalktın söyledin bir sorun yoktu. Maden söyledin gel bunu anayasal sürece oturtalım. Böyle bir sorun kalmasın. Arkadaşlarımız ziyarete gittiler. Beyfendi ve Hanımefendi kabul etmedi. Bunlar işte bu kadar dürüst.

Özgürlük kılıfı altında aile müessesinin yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Anayasa teklifine, akıl ve izan sahibi hiç kimsenin, hiçbir milletivekilimizin hayır demeyeceğine inanıyorum.

Böyle bir meselede ipe un serilmesini ne milletimiz ne kadınlarımız affeder. Uygun bir sonuç çıkmazsa millete gideceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz tüm kadınlarımızın hak ve hukukunu korumakta kararlıyız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU