Doğukan Çep itiraf etti... Sinan Ateş cinayeti zanlıları, 2 ay önce restoran basıp 4 kişiyi yaralamış

Doğukan Çep ifadesinde "Naylon fatura işi yapan Ali Tosun, 'benim 100 milyon servetim var. O şahıslarla konumda haklıyım. Kimseye ödeme yapmam' dedi. Bu görüşme sonrası, Ali Tosun’unu bu tavrından dolayı vurmaya karar verdik" diye konuştu

Fotoğraflar: Sosyal medya Kolaj: Independent Türkçe

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürüldüğü suikastın zanlılarından Doğukan Çep, tetikçi olduğu belirtilen firari Eray Özyağcı ile birlikte Darıca'da bir restoranı silahla bastıklarını, 4 kişiyi yaraladıklarını itiraf etti.

 11 Ekim 2022 akşamı saat 21.40’ta, Kocaeli Darıca’daki Çitari Balık’ta silahlı bir saldırı yaşandı. Kar maskeli kişiler, restoranda oturan kişilere defalarca ateş etti. Olayda, bir masadaki dört kişi yaralandı.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, olayla ilgili ifadesi alınan Doğukan Çep, restoran baskınında yanında bulunan isimlerden birinin Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı olduğunu anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Enes E. isimli bir kişinin, Ali Tosun’dan olan alacağı nedeni ile devreye girdiklerini söyleyen Çep "Naylon fatura işi yapan Ali Tosun, 'benim 100 milyon servetim var. O şahıslarla konumda haklıyım. Kimseye ödeme yapmam' dedi. Bu görüşme sonrası, Ali Tosun’unu bu tavrından dolayı vurmaya karar verdik. Plan yaptık. Yaptığımız planı da bir hafta sonra faaliyete geçirdik...” şeklinde konuştu.

Çep, Turgut B.’nin birlikte yaşadığı Özbek asıllı bir kadını Tosun’un restoranına gönderdiklerini belirterek şöyle devam etti:

Biz, Abdulkadir, Tuzla Aydınlı’da bulunan ofisinde kadından gelecek olan haberi bekledik. Bu sırada Çitari Balık’a giden kadın Turgut’u aradı. Ali Tosun’un iş yerinde olduğunu, hatta bu masada oturanların fotoğraflarını çekerek Turgut’a attı. Ben de Eray Özyağcı’yı arayarak aracı alıp gelmesini istedim. Eray Özyağcı’nın kullandığı mavi renkli Volvo marka araç ile hareket ettik. Bu araç bildiğim kadarı ile Bulgaristan plakalıydı... 

"Farklı kişilerin yaralandığını öğrendik"

Çep, söz konusu aracın sahte plakalı olduğunu vurgulayıp şunları söyledi:

Aracı cadde üzerine park ettik. Araçtan Abdulkadir ile ben inerek restorana girdik. Bize atılan resimdeki masanın kalabalık olduğunu görünce, Ali Tosun’un da o masada olduğunu düşünerek dört erkek şahsın oturduğu masaya doğru 4-5 el ateş ettim. Ve çıkmak için kapıya yöneldiğimde Abdulkadir de hedef gözetmeksizin, restorandaki müşterilere doğru ve restoran camlarına doğru ateş etmeye başladı

Daha sonra ikimiz, park ettiğimiz araca doğru koşarak bindik. Bu sırada Abdulkadir tabancasına baktığında, kaçarken, şarjörünü düşürdüğünü söyledi. Ve biz hızla olay yerinde uzaklaştık. Abdulkadir’in Tuzla Aydınlı’daki ofisine gittik. Ali Tosun’un değil de farklı kişilerin yaralandığın öğrendik.

 

 

Artı Gerçek

DAHA FAZLA HABER OKU