İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı: Türkiye’nin tepkisi iletildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklanın direğe asılmasına tepki gösterildi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan maket olayıyla ilgili Türkiye'nin tepkisi iletildi.

Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup YPG/PKK destekçisi, Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı, binanın önündeki direğe astı.

Öte yandan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, olaya "iğrenç" nitelendirmesiyle tepki gösterdi.

Billström, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Halk tarafından seçilmiş bir devlet başkanını, belediye binası önünde asıyormuş gibi tasvir etmek iğrençliktir" ifadelerini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı, İsveç hükümetinin, siyasi konularda açık tartışmaları desteklediğini ancak siyasi temsilcilere yönelik nefret söylemlerinden uzak durduğunu da vurguladı.

Başkent Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından astı ve bu anın görüntüsünü sosyal medyadan paylaşmıştı.

PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazıyla Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan tehditler savrulduğu görülmüştü.

Stockholm'de 21 Ocak'ta NATO'ya hayır gösterisi yapılacağı ifade edilen paylaşımın altında hakaret içeren yorumlar da dikkati çekmişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU