Özgür Özel'in iddialarına konu olan Emin Şen'den ilk açıklama

İçişleri Bakanlığı, Emin Şen'in sayfasının silinmediğini öne sürdü. Açıklamada "Burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir" denildi

Fotoğraf: İçişleri Bakanlığı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trol ordusunun başındaki isim" olduğunu iddia ettiği Emin Şen'den açıklama geldi.

Yeniçağ gazetesine konuşan Şen, bakanlık müşaviri olduğunun yalan olduğunu, Süleyman Soylu’ya sadece sosyal medya danışmanlığı yaptığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şen, "Özel’in paylaştığı faturalar benimle ilgili değil, kardeşim olduğunu söylediği kişi kardeşim değil" dedi.

Bakanlığın sitesinde sayfası var

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada da " Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır" denildi.

Ancak bakanlığın internet sitesinde Emin Şen'e ait sayfa olduğu ve Şen'in kişisel bilgilerinin yer aldığı görüldü.

Sitede Şen ile ilgili şu bilgiler yer aldı:

Türkiye'nin ilk yeni nesil iletişim çalışmalarını gerçekleştiren Emin Şen, önde gelen medya kuruluşlarında danışmanlık ve Yeni Medya eğitimleri verdi. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Emin Şen Lisans işletme mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır, ve Bakan Danışmanlığı görevini yürütmektedir.     

 

Ancak bir süre sonra Emin Şen’e dair tüm detaylar bakanlığın sitesinden silindi. 

Bakanlıktan açıklama: Silinmedi güncellendi

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise "Sayın Emin Şen sayın bakanımızın çok uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürütmektedir. Bakanlık sayfasında sadece geçmişten kalan bilgi güncellenmiştir" denildi.

Açıklama şu şekilde:

CHP Grup Başkanvekili’nin kamuoyunun gündemini meşgul ettiği hezeyan dolu açıklamasını tüm kamuoyu gibi biz de ibretle izledik. Bu kadar basitliğin muhatabı elbette biz değil konuşturdukları kişiye CHP Grup Başkanvekili gömleği giydirenlerdir.

Sosyal medyada troll ordusu kurduğu iddia edilen Sn. Emin Şen, iddia edildiği gibi Bakanlık Müşaviri veya 657’ye tabi devlet memuru değildir.

Yine iddia edilenin aksine İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın basınla ilişkileri ve resmi sosyal medya hesapları, ilgili birimlerin Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirlikleri tarafından sürdürülmektedir. 

Daha önce FETÖ hesaplarında defalarca gündeme getirilen bu mesnetsiz iddiaların odağındaki Sn. Emin Şen, Sn. Bakanımızın çok uzun yıllardır soyal medya danışmanlığını yürütmektedir. Bu bilgi kamuya açık bilgidir. Onun için hezeyan dolu kurgu bunun üzerinden oluşturulmuştur.

Bir diğer kurgu da Bakanlık sayfasının erişime engellendiği iddiasıdır, burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir. Ayrıca hezeyan taşıyan diğer iddiaları ise maksatlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye dönük dezenformasyon amaçlı bilgilerdir. 

 

 

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU