Perinçek: Kılıçdaroğlu, Türk ordusuna ve subaylarına savaş açtı

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştiren Perinçek, “Kılıçdaroğlu, bu konuşmasıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye karşı açtığı psikolojik savaşta görevli olduğunu kanıtladı" iddiasında bulundu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni nesil obüslerin TSK'ya teslim töreninde muhalefete yönelik eleştirileri sırasında salonda bulunan TSK mensuplarından bazılarının alkışlamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

Siyaset koridolarında kariyer devşiren askerler koyarsanız elinizde bol yıldızlı bol apoletli Ortadoğu apoletleri kalır. Onlar savaşlardan cephelerden kaçtılar. Komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar? Çıkartsınlar o kutsal üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yanına, Perinçek'e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar.

"Bu Türk komutanlarına, subaylarına karşı açıkça savaş ilanıdır"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştiren Perinçek, “Kılıçdaroğlu, bu konuşmasıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye karşı açtığı psikolojik savaşta görevli olduğunu kanıtladı. Bu, savaşan Türk ordusuna ve Türk komutanlarına, subaylarına karşı açıkça savaş ilanıdır. Kılıçdaroğlu bir oyuncak kuvvettir. Hangi güç adına Türk ordusuna, Türk komutanlarına karşı ‘haddinizi bilin’ diyor. Kimsin sen? Türk komutanlarına haddinizi bilin diyeceksin. Kılıçdaroğlu hangi görevde? Amerika Birleşik Devletleri’nin psikolojik harekat dairesinde çalışan bir görevli gibi konuşuyor. Bu doğrudan doğruya Amerika Birleşik Devletleri’nin, 6. Filo’nun, bir kara propaganda memurunun yapacağı bir iştir" dedi.

Perinçek, Kılıçdaroğlu’nun ifadelerini "intihar konuşması" olarak niteleyerek, “Savaşlarda komutanı düşürdün mü orduyu düşürürsün. Herhangi bir birliği bozguna uğratmak için birinci hedef onun komutanını ya öldürmektir ya da Mehmetçiğin, askerin o komutanına güvenini sarsmaktır. Böyle bir görev yapmaktadır Kılıçdaroğlu ve düşman mevzisinde tavır almıştır" diye konuştu.

"Alkışlamasın demek savaşmasın demekir"

Komuta kademesinin alkışlamaları doğru mu sorusuna cevap veren Perinçek şunları söyledi:

Çok doğru. Arifiye’de savaş sanayisiyle ilgili bir teslim töreni var, Türk ordusu için bir iftihar günü, bir gurur günü ve düşmana meydan okuyan bir gün.  Biz kendi savaş araçlarımızı yapıyoruz, kendi silahlarımızı yapıyoruz bunu tabii alkışlayacak komutan. Bunu alkışlamayacak da neyi alkışlayacak? Orada bir siyasi partiyi, bir siyasi partinin liderini veya bir siyasi partinin herhangi bir siyasetinin programını alkışlamıyor. Doğrudan doğruya Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendiren harp sanayiinde Türkiye’nin yaptığı atılımları alkışlıyor. Alkışlamazsa zaten onda komutan ruhu yok demektir. O asker değil demektir. Çünkü ordu aynı zamanda bir moral savaşı veriyor. Türk ordusunun özgüveni, kendisine güveni ve kendi silahlarını kendisinin yapması konusunda başarıları tabii ki hepimiz milletçe alkışlayacağız. Komutan da alkışlayacak asker de alkışlayacak. Alkışlamasın demek savaşmasın demektir.

"Türk ordusu herhangi bir siyasi liderin peşine takılmaz"

Kılıçdaroğlu'nun “Ortadoğu askerleri” sözleri ile ilgili de Perinçek şunları söyledi:

Bu utanmazca bir şey. Ortadoğu'daki paşalar, firar ederler, kaçarlar diyerek doğrudan Türk komutanlarını hedef alıyor. Türk komutanlarının bu apoletle Ortadoğu paşası olduğunu, savaştan korktuklarını, savaşamadıklarını, kaçtıklarını söylüyor. Bunlar hayâsızca, utanmazca Türk komutanlarına karşı psikolojik savaş temaları, açık bir şekilde görelim. Fitneyi devam ettiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Tayyip Erdoğan, Doğu Perinçek bunlar var diyor. Dolayısıyla TSK içinde bu açıdan da bir ayrılık ve yabancılaşma yaratmak istiyor. Fitneci bir yaklaşım var. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kimse Doğu Perinçek'in peşine takılmaz. Herhangi bir siyasi liderin peşine takılmaz. Bunlar tamamen Amerika'nın bugüne kadar Türk Silahlı kuvvetlerine yönelik psikolojik harekâtta kullandıkları temalar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU