İmamoğlu: Kimse unutmasın ki milletimiz; iradesine, egemenliğine müdahale edilmesine asla izin vermeyecektir

"Bu millet, adalet duygusu güçlü, vicdanlı, zalimin karşısında hep bir arada, dimdik durmayı, zulmedenlere karşı olmayı bilen bir millettir."

Fotoğraf: Reuters

Yörük Türkmen Çepni Kurultayı, İstanbul’un Maltepe ilçesindeki etkinlik alanında bugün düzenlendi. Kurultaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çeşitli dernekler ve federasyonların temsilcileri katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada konuşan  İmamoğlu, "Oğuzlar, Çepniler Anadolu’yu binlerce yıldır yurt edinmişlerdir. Yörük ve Türkmen kültürünün Anadolu’da çok derin izleri vardır" dedi.

"Bu millet, zulmedenlere karşı olmayı bilen bir millettir"

İmamoğlu şöyle devam etti:

Anadolu’nun Türkleşmesinde olduğu gibi işgalden kurtulmasında da Türkmenlerin rolü çok büyük olmuştur. O nedenledir ki Mustafa Kemal Atatürk, Toroslar’da dumanı tüten tek bir Yörük çadırı dahi olsa milli mücadelenin zaferle sonuçlanacağına inanmıştır ve o zaferi, milletiyle omuz omuza, yılmadan, kararlılıkla, mücadele ederek elde etmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle kurulmuştur. Kimse unutmasın ki milletimiz, iradesine, egemenliğine müdahale edilmesine asla izin vermemiştir ve vermeyecektir. Bu millet, adalet duygusu güçlü, vicdanlı, zalimin karşısında hep bir arada, dimdik durmayı, zulmedenlere karşı olmayı bilen bir millettir.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU