Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a "CNG" mektubu

ABB Başkanı, Erdoğan’dan toplu taşımada kullanılan sıkılaştırılmış doğalgazda indirim ya da vergi muafiyeti istedi

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başkentteki toplu ulaşımla ilgili bir mektup yazdığı öğrenildi.

Yavaş, 4 Ocak’ta Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye'de sadece EGO'ya özgü bir durum olarak otobüslerimizin %84'ü CNG'li. CNG maliyeti %1000'den fazla arttı, EGO'da aylık zarar 262 milyon TL. Kamu ulaşımında kullanılan CNG fiyatı ve vergilerinin düzenlenmesini vatandaşımızın lehine talep ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Düzenlemenin yapılmaması halinde Ankara’da toplu ulaşıma zam gündeme gelmişti.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir de bugünkü köşe yazısında Yavaş’ın Erdoğan’a bir mektup yazdığını bildirdi. Aydemir’in yazısı şöyle:

Ankara’da otobüslerin yüzde 84’ünde kullanılan sıkıştırılmış doğalgaz CNG’nin fiyatında indirim talebi somut karşılık bulmazsa pazartesi günü Ankara’da toplu ulaşıma zam açıklanacak. Bu zam, yüzde 100 olmasa da çok yüksek oranda olacak. EGO’nun aylık zararı 262 milyon TL ve bunun 140 milyon TL'si doğalgazdan kaynaklanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan CNG fiyatında indirim ya da vergi muafiyeti konusunda yazılı talepte bulundu. Ankaralılar'ın gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. BOTAŞ’ın yüksek görev zararına rağmen bir karar çıkar mı bilemiyorum ancak bu karar çıkmazsa pazartesi günü Ankara için ulaşım zammı konuşulmaya başlanacak. Kötü haber ama hayırlısı diyelim…

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU