Bakan Özer duyurdu: Özel okul zammı yüzde 65 olacak

Özel okullardaki zam oranı ile ilgili konuşan Özer, "2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve tüketici fiyat endeksini dikkate alarak fiyatı belirleme kararı aldık. Hem de velilerimizi destekleme anlamında bu kararı aldık" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zam oranlarına ilişkin açıklama yaptı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Özer, "m 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında MEB olarak 2023 fiyatlarının yüzde olarak belirlenmesi kararını aldık" dedi.

Özel öğretim kurumları temsilcileriyle de bu oranı konuşup tartıştıklarını belirten Özer, Buradaki arkadaşlarımızın tamamı fiyatın yetersiz olduğu kanaatini ilettiler" diye  konuştu.

Özer şöyle devam etti:

Ama biz hem hükümet olarak hem MEB olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve tüketici fiyat endeksini dikkate alarak fiyatı belirleme kararı aldık. Hem de velilerimizi destekleme anlamında bu kararı aldık. Ve bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız. Yeni almış olduğumuzun kararın tüm öğrencilerimize, öğretim kurumlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu zorlukları da her ne kadar sektör temsilcileri kabul etmese de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları birlikte aşacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU