Akşener'den Sinan Ateş açıklaması: Ailesinin özel bir talebi oldu

"Sinan Ateş’e düzenlenen suikast emniyet ve istihbarat birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesinin özel bir talebi olduğunu ifade etti ve "Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, 2023 yılının ilk grup toplantısına Sinan Ateş cinayetiyle ilgili konuşarak başladı:

30 Aralık Cuma günü, başkent Ankara, bir suikasta sahne oldu. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikast emniyet ve istihbarat birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Güvenlik güçlerimizin bu önemli olayın acilen aydınlatılması için ellerinden geleni yapacağına inanıyorum. Bu vesileyle buradan da merhum Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet başta Bengisu ve Banuçiçek evlatlarımız olmak üzere, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Ailesinin bir özel talebi oldu. Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu. Allah yeniden hepsine sabır versin. 

Asgari ücret tepkisi

Akşener, 8 bin 500 lira olarak açıklanan asgari ücret üzerinden iktidara şu ifadelerle tepki gösterdi:

Açıklanan asgari ücret açlık sınırının sadece 370 lira üzerinde. Ve maalesef enflasyonun yakıcı artışı doğrultusunda önümüzdeki ay muhtemelen açlık sınırının altında kalacak. Yani Türkiye’de çalışanların, yaklaşık yüzde 60’ının aldığı ücret açlık sınırının altında olacak.

EYT düzenlemesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden "Seçimi kaybetsem de yokum" dediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Akşener, şunları söyledi:

Aslında Sayın Erdoğan da gidişatın farkında… Nereden mi biliyorum? Giderayak “seçimi kaybetsek de, bu işte yokum.” dediği işleri birer birer yapmaya başladı da, oradan biliyorum. Evet, EYT düzenlemesinden bahsediyorum. Eee demek ki, artık seçimi kaybedeceğini o da yavaş yavaş içselleştirmeye başladı… Ama yanlış anlaşılmasın: Biz bu durumdan ziyadesiyle memnunuz. Muhalefet korkağı bir iktidarın her gün biraz daha sözümüze gelmesini büyük bir keyifle izliyoruz. Hatta önümüzdeki seçimlerden sonra hiç değilse insan içine çıkabilmeleri için bundan sonra da bizi takip etmelerini kendilerine tavsiye ediyoruz. Hep söylediğim gibi: Bizim çözümlerimiz, projelerimiz, mirî maldır. Alsınlar kullansınlar. Yeter ki, milletimize faydası olsun.

 

EYT’lilere seslenen Akşener, “Birleştiniz, mücadele ettiniz ve hakkınız olanı aldınız. Hiç merak etmeyin ki, biz de bugünden sonra bu kanunun bir an önce Meclis’ten geçmesi için elimizden geleni yapacak söke söke aldığınız hakkı, yasa ile taçlandıracağız. Ayrıca hakkaniyet gereği 1999 yılı öncesi sisteme girmiş olan potansiyel EYT’lilerin de, bu düzenlemenin, kapsamı içine alınmasını sağlayacağız!” diye konuştu.

2022 değerlendirmesi

Akşener, geçen yılı değerlendirdiği konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

Hayaller, IMF’ye borç vermekti. Gerçekler, Katar’dan para dilenmenin ötesine geçemedi. Hayaller, Avrupa Birliği’ne girmekti, Gerçekler, milyonlarca mültecinin yaşadığı Türkiye oldu. Bu kadar basiretsiz, beceriksiz ve liyakatsiz bir yönetim hayaldi ama Ak Parti’yle birlikte, maalesef o da, gerçek oldu.

Bu iktidar, ne söylediyse yalan çıktı! Bu iktidar, nereye elini attıysa fos çıktı! Bu iktidar, elinde topladığı tüm yetkilere rağmen, devlet yönetiminde çırak çıktı!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU