Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Ankara Valiliği 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi

Fotoğraf: Sosyal medya

Ankara Valiliği, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilikten yapılan açıklamada, "Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir" ifadesine yer verildi.

Sinan Ateş,dün arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı..

Cinayetin ardından muhalefet kanadından çok sayıda taziye mesajı gelirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları'ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

 

AA-20221231-29878875-29878874-ESKI_ULKU_OCAKLARI_GENEL_BASKANI_SINAN_ATES_BURSADA_SON_YOLCULUGUNA_UGURLANDI.jpg
Fotoğraf: AA

 

Toprağa verildi 

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cenazesi, Bursa'da toprağa verildi.

Ateş'in naaşı, Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek ailesi, yakınları ve komşularından helallik alındı.

Kalabalık bir grubun katılımıyla tekbir getirilerek dua edilmesi sonrasında cenaze, Ulu Cami'ye götürüldü.

Cami bahçesinde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Sinan Ateş'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze aracına konulan Ateş'in naaşı, yol boyunca yürüyen kalabalık grubun eşliğinde Emir Sultan Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU