Sigorta primi işveren desteği 2023 yılı sonuna kadar devam edecek

Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı

Fotoğraf: AA

Çalışan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı için işverenlere İşsizlik Sigortası Fonu üzerinden sağlanan destek 2023 yılı sonuna kadar sürecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, işsizlik sigortası kanununun geçici 10. maddesinde yer alan, çalışanların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait bölümü için verilen desteğin 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürmesi kararlaştırıldı.

Söz konusu madde hükmü uyarınca Cumhurbaşkanı'nın bu maddenin uygulanma süresini 2023 yılı sonuna kadar uzatma yetkisi bulunuyor.

GSS prim borçlularına sağlık hizmeti sağlanması uygulaması 2023 yılı sonuna kadar uzatıldı

Genel sağlık sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borçlularına halen sunulmakta olan sağlık hizmetinin 2023 yılı sonuna kadar devam etmesine karar verildi.

Bakanlar Kurulu'nun kamu mal ve hizmetlerinden indirimli ve ücretsiz yararlanma şartlarını belirleyen 2002/3654 sayılı kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla, GSS ve Bağ-Kur prim borçlularının kamu ve üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabilmelerine olanak tanıyan uygulamanın süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU