Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı: Kararda, İmamoğlu'na neden indirim yapılmadığı yer aldı

İmamoğlu’na "YSK üyelerine hakaret" suçlamasıyla verilen hapis cezasının gerekçesini açıkladı. Gerekçede, cezada indirim yapılmamasının nedeni de belirtildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan" 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ile ilgili gerekçeli karar açıklandı.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, 17 sayfalık gerekçeli kararında neden alt sınırdan uzaklaşarak ceza verdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararda, İmamoğlu'nun YSK üyelerine karşı hakaret suçunu basın önünde işlediği, suçun yüksek yargı mensuplarından oluşan YSK üyelerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ettiği kaydedildi.

Kararda ayrıca, "İBB Başkanlığı sıfatı bulunan ve söylediği her söz Türkiye'de ve yurt dışında basın aracı ile kolaylıkla duyulan ve takip edilen sanık tarafından bu şekilde hakaret suçunun işlenmesi nedeniyle temel ceza alt sınırdan uzaklaşarak belirlenmiştir" denildi.

"Yargılamayı ciddiye almadı"

İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne hakaret suçundan adli para cezası aldığı da hatırlatılan gerekçeli kararda, hapis cezası kararında neden indirim uygulanmadığı şöyle belirtildi:

Sanığın geçmişi ile ilgili mahkememizde olumsuz bir kanaat oluşturmuş olup, mahkemenizde devam eden yargılama sürecinde 21 Eylül 2022 tarihli duruşmadan sonra basın mensuplarına devam eden davayla ilgili 'olmaması gereken bir daha sürdürülüyor, boş işler bunlar' şeklinde açıklaması, 11 Kasım 2022 tarihli duruşmadan sonra 'şu mahkemeden utanç duyuyorum böyle bir yargılama olamaz, şaka gibi, trajikomik bir durum, beni zerre ilgilendirmiyor' açıklamaları, yargılama sürecindeki davranışları ile mahkemece yapılan yargılamayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine indirim uygulanmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU