Kılıçdaroğlu ve Akşener'den dün gerçekleşen ikili görüşmeye ilişkin açıklama

Akşener, görüşmede İmamoğlu’nun aldığı ceza ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi. Kılıçdaroğlu ise yakın çevresine, "Son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu. Toplantı içeriğini aktaramam, bu yanlış olur" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti lideri Meral Akşener'den dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklama geldi.

YetkinReport'a açıklamalarda bulunan Akşener, görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu'nun ceza aldığı gün Saraçhane'de gerçekleşen mitinge katılmasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Akşener, "İmamoğlu’nun kellesi giderken tartışmanın Meral Akşener’in rol çalmasına nasıl evrildiğini anlayamıyorum, şaşırdım kaldım. Bu bütün muhalifler açısından bir mihenk taşıdır. Çünkü İstanbul Belediyesine kayyım atanması yolunda bir adım atıldı. Terör soruşturması bunun parçasıdır. Diğer belediyelere de sıçrayabileceğine dair bilgi ve değerlendirmem var. Benim gidişim orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi. Saygısızlık yapıldı bana” dedi.

"Adayı 6'lı masada konuşacağız"

Akşener, “Masa dağılıyor mu” sorusuna ise “Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz” yanıtını verdi.

6'lı masının kimi aday göstereceği tartışmalarına ilişkin Akşeneri “Onu Altılı Masada konuşacağız. İstanbul meselesini konuştuk; onun dışında neleri konuşup konuşmadığımızı söylemedim. Çünkü bu konu gerçekten mihenk taşı” dedi.

Kılıçdaroğlu: Toplantı içeriğini aktaramam, bu yanlış olur

Kılıçdaroğlu, dünkü görüşmeye ilişkin yakın çevresine değerlendirmelerde bulundu.

ANKA'da yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu, dünkü görüşme ile ilgili yakın çevresine yaptığı değerlendirmede; “Son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu. Toplantı içeriğini aktaramam, bu yanlış olur. Ancak Türkiye’nin yönetilememesi sorununu önümüze getiren ucube sistemin değişiminin zorunluluk olduğu konusunda mutabakatımız tamamdır. Bunu söyleyebilirim” dedi.
 

 

Independent Türkçe, YetkinReport

DAHA FAZLA HABER OKU