Vural Avar'ın avukatı, Bekir Bozdağ'ın "af" açıklamasını doğrulamadı

"Hastalık sebebiyle infaza ara verilmesi başvurusuyla karışmıştır belki. Bizim Cumhurbaşkanının özel af yetkisiyle ilgili bir başvurumuz olmadı"

Fotoğraf: Twitter

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 28 Şubat Davası hükümlüsü emekli Korgeneral Vural Avar’ın Sincan Cezaevi’nde hayatını kaybetmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Vural Avar’la ilgili özel af yetkisini kullanmak istediğini bana söyledi ve süreci başlatmamızı da istedi. Biz merhum Avar’a bu dileği ilettik. Fakat başlangıçta müracaat etmedi. Rahmetli oluşundan çok az bir süre önce müracaatı oldu” dedi. Vural Avar’ın avukatından ve emekli Albay Alican Türk’ten bu ifadeyi doğrulamadı.

TELE1’den Egehan Erkün’ün aktardığına göre Vural Avar’ın avukatı Ümit Kara, Bozdağ’ın ‘Avar’ın müracaatı oldu’ açıklamasıyla ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kara, “Başvuru yok. Çıkan raporla ilgili bir müracaatı vardı. Hastalık sebebiyle infaza ara verilmesi başvurusuyla karışmıştır belki. Bizim Cumhurbaşkanının özel af yetkisiyle ilgili bir başvurumuz olmadı” diye konuştu.

Emekli Albay Alican Türk de “Tamamen Adalet Bakanı’nın bir çarpıtması bu açıklama. 15 Temmuz öncesinde bir gazetecinin ‘Yargıda-poliste cemaat yapılanması var mı’ diye sorduğunda, ‘Olur mu öyle şey’ demesi ne kadar doğruysa bu konuda verdiği bilgi de o kadar doğrudur” ifadelerini kullandı.

Türk, “Ben kardeşiyle görüştüm. Vural Paşa bu konuda en katı, en sert olan insanlardan birisiydi. Yani ‘Asla bu adamlardan af sakın ola ki gündeme getirmesin’ diyerek istememişti. Art niyetle kullanılır diye doktora bile gitmeyi kabul etmeyen birisi. Doktora giderlerse, sanki kendilerini çürüğe çıkarmak amacıyla gidiyormuş gibi olmasın diye doktora bile gitmiyordu. Aynı koğuşta kaldığı Erol Özkasnak’a ‘Ben yazamıyorum, elim kalem tutmuyor. Benim adıma hiçbir şekilde doktora çıkmak istemediğimi yaz” demiş ve imzalamış.” dedi.

 

TELE1

DAHA FAZLA HABER OKU