DBP Genel Merkezi'ne polis baskını: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Baskında partinin eş genel başkanı ve birçok yöneticisinin gözaltına alındığı belirtildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, PKK/KCK'ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır ve Gaziantep il başkanlıkları yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

AA'da yer alan haberde, "Polis ekiplerince Diyarbakır merkezli 9 ilde bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik güçlerince şüphelilerin ev, iş yerleri ve parti binalarında yapılan aramalarda bazı delillere incelenmek üzere el konuldu. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Gaziantep İl Başkanı E.Ü. ve sözde eş başkanı Z.A'nın da bulunduğu öğrenildi. Baskında partinin eş genel başkanı ve birçok yöneticisinin de gözaltına alındığı belirtildi" ifadelerine yer verildi.

DBP'den açıklama

DBP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:  

Bu sabah Ankara Genel Merkezimiz, Amed Genel Merkez Danışma Bürosu ve bir çok İl binamız basıldı. Eş Genel Başkanımız Keskin Bayındır ve bir çok parti yöneticimiz gözaltına alındı. Faşizm şunu bilsin ki, baskı politikaları asla sonuç vermeyecektir.

HDP'den yapılan açıklamada ise, "Bileşen partimiz Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi ve il örgütleri basılarak DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve yöneticileri gözaltına alınıyor. Bu darbe ve siyaseti yasaklama girişimi iktidarın korkusunun göstergesidir. Kürt halkını bu saldırılarla yıldıramazsınız" denildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU