Doğu Perinçek: Vatan Partisi olarak, HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'nin önünde nöbet eylemlerine başlıyoruz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "Seçimlerde PKK’nın, HDP’nin oy almaması için en etkin uygulama HDP’yi kapatmaktır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında katıldığı Çıkış Yolu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin dava ile ilgili konuşan Perinçek, Anayasa Mahkemesi önünde nöbet çadırı kuraracaklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sonuç alana kadar orada olacağız"

Perinçek, "Vatan Partisi olarak, Anayasa Mahkemesi'nin önünde nöbet eylemlerine başlıyoruz. Nasıl Silivri duvarlarının önünde duvarları yıkana kadar çadır kurduysak burada da o çadırları kuracağız ve sonuç alana kadar orada olacağız" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'ne eylem ile mesaj vereceklerini söyleyen Perinçek, “Artık yeter, kapatın bu teröristlerin partisini diyeceğiz” dedi.

HDP’nin kapatılacağını ifade eden Perinçek, "Kısa zamanda bir başarı kazanacağız. Seçimlerde PKK’nın, HDP’nin oy almaması için en etkin uygulama HDP’yi kapatmaktır. Halkın bölücülerin kontrolünden çıkması için Türk Devletinin kararlılık mesajı vermesi çok önemli" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Aydınlık
 

DAHA FAZLA HABER OKU