Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz, kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladım

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

YSK üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla hakkında açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da CHP Grup Toplantısı’na katıldı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu grup toplantısı salonuna "El ele kol kola omuz omuza" sloganları ile girdi.

Grup Başkanvekili Özgür Özel İmamoğlu'nu, "Hepimizin göz bebeği İstanbullumuzu 2019'daki yerel seçimlerde iki kez kazanan İstanbul’un helal oylarıyla mazbatasının çalınmasına karşın yılmadan her şey çok güzel olacak diyerek bir zaferi bize kazandıran İstanbul’u kazandığı için sadece kendisine değil tüm insanlara bedel ödetmek istercesine bir siyasi kumpas davasına muhatap olarak hapis cezasına çarptırılan hepimizin gözbebeği İstanbul’un atanmış değil seçilmiş belediye başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu aramızda” diyerek duyurdu. 

"Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz"

Kılıçdaroğlu konuşmasında 6'lı masa vurgusunda bulunarak, "Altı lider bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz, beraber getireceğiz" dedi.

"Bunun arkasındaki güç kim"

6 yaşındaki kız çocuğunun "evlendirilerek" cinsel istismara uğradığı iddiası ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Adalet Bakanlığı’na bütün milletvekili arkadaşlarımla yürüdük. Küçük bir çocuk sistematik tecavüze uğruyor, bakan '2 yıldır haberimiz var' diyor. Savcıları, polisleri çalıştırmadılar. Sahte raporları aldırdılar. Bunun arkasındaki güç kim? Ya bunlarda vallahi de billahi de vicdan, ahlak, erdem yok. Bir çocuğun hakkı için Adalet Bakanlığı’na yürüdüm. Sonra ne oldu? Devletin refleksi çalışmaya başladı. Demek ki bu kardeşiniz haklı" ifadelerini kullandı.

Soylu'ya: Ekrem İmamoğlu’nun adını ağzına alman için önce bir ağzını yıkayacaksın, sen kimsin

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na verilen ceza ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Soylu için, "Malum sarayın bir de fotoromanı var. O da başka bir pisliğin içinde" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Bir bakıyoruz o da cesaretlenmiş konuşuyor. Neymiş 16 milyonun sevgilisini görevden alacakmış. Beyefendiye bakın. Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim! Sen Ekrem İmamoğlu’nun tırnağı bile olamazsın. Ekrem İmamoğlu’nun adını ağzına alman için önce bir ağzını yıkayacaksın. Sen atamayla geldin o seçimle. Senin ne haltlar işlediğini ben gayet iyi biliyorum, senin neler çevirdiğini de biliyorum. Kripto dolandırıcıları senin yanında, mafyaya haber uçurmak senin görevin, uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirirsin, kirli paranın da bir numaralı adamısın. Ben bunları bilmiyor muyum! Tamamını biliyorum. Yine söyleyeyim., İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır boğulursunuz. Boğarız sizi boğarız.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: İhtirasının esiri olma, kin kusma, öfke kusma

"Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak boynumun borcudur" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Şimdi yan kesici saraylara sesleniyorum, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan’a da insanı olarak bir şey söylemek isterim, ihtiras doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma, kin kusma, öfke kusma. Adaletli adil olmaktan ayrılma. Sana öğretmediler mi adaletin, dürüstlüğün, kucaklaşmanın ne olduğunu? İhtirasına teslim olma. İhtirasına teslim oluyorsan ki oluyorsun süren doluyor. 4-5 ay sonra göreceksin.

"Herkes Bay Kemal'i beklesin"

Konuşmasında, "Çok işimiz var bu saçmalıklara ayıracak vaktimiz yok. Bugün olmasa yarın adalet tecelli edecektir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu işlerle elbette uğraşılacak. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim, Türkiye güzel bir ülke ekibimizi kurduk paramızı bulduk Türkiye'yi  hızla kalkındıracağız. türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var, büyümeye, kalkınmaya, adalete, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bütün bunların tamamını mutlaka ama mutlaka yapacağız. Göreceksiniz bunların tamamını aşama aşama büyük bir kararlılıkla hayata geçireceğiz. Herkes Bay Kemal'i beklesin" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU