Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daire başkanı, kızını 6 yaşında evlendirdiği iddia edilen Yusuf Ziya Gümüşel için dua istedi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve Muhtarlardan sorumlu Daire Başkanı Murat Müjdeci paylaşımında "Müslüman, kardeşinin derdi ile dertlenir. Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum" dedi

Fotoğraf: Twitter @mrtmujdeci

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirildiği ve cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarının ardından tutuklandı.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve Muhtarlardan sorumlu Daire Başkanı Murat Müjdeci,  Yusuf Ziya Gümüşel için dua istedi.

Müjdeci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gümüşel’in fotoğrafını da paylaşarak "Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum" ifadelerini kullandı. Müjdeci, "Müslüman, kardeşinin derdi ile dertlenir. Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum. Elbet inananların imtihanı ağır olur. Rabbim temize çıkartsın. Feraha kavuştursun. İslam düşmanlarını sevindirmesin. Allah yâr ve yardımcısı olsun" dedi.

Ne olmuştu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının 6 yaşında iken kendisini 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle imam nikahı kıyılarak evlendirmesi sonucu çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Delillere rağmen H.K.G.'nin şikayetiyle ilgili iki yıl boyunca dava açılmadı ve kimse gözaltına alınmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2 yılın ardından hazırlanan iddianamede Yusuf Ziya Gümüşel’in "çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak" suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istendi.

Mahkeme, talepler üzerine sanıklar Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel hakkında "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasada öngörülen alt ve üst sınırlar, kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu" nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU