Kılıçdaroğlu, ABD ve Birleşik Krallık’ın ardından Almanya’ya gidiyor: Programın detayları belli oldu

Kılıçdaroğlu endüstriyel dönüşüm başdanışmanı Jeremy Rifkin ile birlikte çeşitli temaslarda bulunacak

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyon” buluşmasının ardından, 14-17 Aralık 2022 tarihlerinde Almanya’da olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD seyahatinde teknoloji ve bilim alanında dünyanın ve Türkiye’nin en parlak zihinleriyle toplantılar yapmış, ardından Birleşik Krallık’ta Türkiye’ye temiz yatırımı çekmek amacıyla büyük yatırımcı gruplarının yanı sıra teknoloji ve yeşil enerji fonlarının yöneticileri ile bir araya gelmişti.

3. durak Almanya

Kılıçdaroğlu, yurt dışı temaslarının üçüncü durağı için 14-17 Aralık 2022 tarihlerinde Almanya’da olacak.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretinde, endüstriyel dönüşüm başdanışmanı Jeremy Rifkin ile birlikte çeşitli temaslarda bulunacak.

Almanya programının ana odağının “endüstri dönüşümü” olacağı belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Jeremy Rifkin’in eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başlattığı endüstriyel ve yeşil enerji dönüşüm hamlelerini yerinde gözlemleyeceği ve Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar için önemli temaslarda bulunacağı kaydedildi. Kılıçdaroğlu, Almanya’da, Türkiye’nin üretim niteliğinin köklü biçimde dönüşmesi ve geleceği yakalayabilmesi için sektörel kuruluşların temsilcileriyle de toplantılar yapacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Almanya’da üniversite, işgücü ve üretim süreçlerini yeni teknolojilerle birbirine bağlayan ve bu yolla akıllı endüstriye geçişi sağlayacak modelleri yerinde inceleyeceği bilgisi verildi. Kılıçdaroğlu’nun, Almanya ziyaretinde ayrıca, sosyal devlet anlayışıyla oluşan refahın ve zenginliğin topluma yayılmasına dair deneyimleri de yerinde dinleyeceği ifade edildi. Kılıçdaroğlu, ziyaret boyunca üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve ekonomi alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumlarla temaslarda bulunacak.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU