Nebati: İhracatçı şikayet etmesin, dövizdeki artış enflasyon planımı bozar

"Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım atılmasa iyi olur"

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son dönemde ihracatçıların döviz kuruyla ilgili şikayetlerine ilişkin olarak, "Döviz kurundan boşuna şikayet etmesinler. Optimal noktanın çok uzağında değil. Dövizdeki artış, benim enflasyon planımı bozar" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nasıl Bir Ekonomi gazetesinden Vahap Munyar’a konuşan Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Vatandaş enflasyonda  “baz etkisi”ne değil, cebine bakar. Matematiksel düşüş göreceğiz ama hissedilecek gerileme de olacak.

 (İhracatçılar) döviz kurundan boşuna şikayet etmesinler. Optimal noktanın çok uzağında değil. Dövizdeki artış, benim enflasyon planımı bozar.

Konut sektörünü canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” hazırlıklarımız var. Kredi vadesi 15 yıl olabilir. Konut bedeline göre kademeli bir faiz modeli olacak.

Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir. Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur.

Net döviz rezervimiz 25 milyar dolar. Rusya’dan döviz ufak ufak geliyor. Gelen turist bankalarımızda hesap açıyor. Bu bizim için çok iyi.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Nasıl Bir Ekonomi

DAHA FAZLA HABER OKU