Yeni Şafak yazarı: Baba ve anne konuşmazsa ‘gerçeği’ kimden öğreneceğiz?

“İsmailağa Cemaati ile ilintili gibi görünen oluşumlar için yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyorum”

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük Kadir İstekli ile evlendirmesi hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı.

Çelik, bugünkü yazısında Yusuf Ziya Gümüşel’e ulaşmaya çalıştığını ancak çevresindekilerin “konuşacak durumda olmadığını” söylediklerini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkemenin mayıs ayında yapılacağını anımsatan Çelik, şöyle devam etti:

Bu konu hemen her gün gündeme gelecektir. Oysa burada konuşması gereken üç kişi var. Baba, anne ve kızlarını evlendirdikleri adam. Üçü de konuşmuyor. Kendilerini savunmadıkları için de “Beni altı yaşımdayken evlendirdiler” diyen kadının iddialarının “gerçek olduğu” kanısı güçleniyor.

Akıllara şu nokta gelecektir; mahkeme dururken neden kamuoyuna hesap versinler? Yargılama biçimi sosyal medyada ve televizyon kanallarının gündüz kuşağı programlarında gerçekleştiği için ve hukuk sistemi de “ekran mahkemelerinin” önünü almadığı için böyle bir savunma kaçınılmaz oldu.

“Suçlamaların odağındaki bu isimler çıkıp konuşmadığı için de İsmailağa Cemaati hedef gösteriliyor” şeklindeki görüşünü savunan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Öğrendiğim kadarıyla bugün İsmailağa Vakfı’nda bir toplantı gerçekleşecek ve cemaatin önde gelen hocaları istişareler neticesinde bazı kararlar alacaklar.

Toplantıdan nasıl bir karar çıkacak ben de merak ediyorum. Hiranur Vakfı gibi bağımsız ancak İsmailağa Cemaati ile ilintili gibi görünen oluşumlar için yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyorum.

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU