Atama kararları Resmi Gazete'de: 16 büyükelçi merkeze çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı

Fotoğraf: AA

Bazı bakanlık, kurum ile kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan başmüfettişliğe Bora Dündar atandı.

Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan müfettişliğe Ersoy Aksoy getirildi.

Adli Tıp Kurumu Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Halk Sağlığı üyeliğine Uzm. Dr. Ahmet Baran'ın ataması yapıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde açık bulunan 13. Bölge Müdürlüğüne İbrahim Ersoy atandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç ise görevden alındı.

Ticaret Bakanlığında açıkta bulunan Personel Genel Müdürlüğüne Oğuzhan Efe atandı.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin görevden alınarak yerine Murat Karakoyunlu getirildi.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında açıkta bulunan başkan yardımcılığına Melih Kirişci'nin ataması yapıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Sezer görevden alındı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Sümbül görevden alınarak, yerine Enes Çakmak atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığında açıkta bulunan Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığına Ali Yılmaz, Risk Analizi Genel Müdür yardımcılıklarına Sümeyra Somuncuoğlu ve Muhammet Köşker, Kamu Finansmanı Genel Müdür Yardımcılığına Mete Saat, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür yardımcılıklarına Erkan Tek ve Halil Yanık, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Ali İbrahim Gür, Bilgi Teknolojileri Genel Müdür yardımcılıklarına Lütfi Alp Ergün, Arif Hakkı Batur ve Özlem Pakkan, Teftiş Başkan yardımcılıklarına Hazine ve Maliye Başmüfettişi Burak Tepe ve Hazine Başkontrolörü Selçuk Erdal Günay, Vergi Denetim Kurulu Başkan yardımcılıklarına vergi başmüfettişleri Sedat İçel, Metin Nicancı ve Nihat Etik, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkan yardımcılıklarına Hazine başkontrolörleri Murat Erinç Bayrakcı ve Okan Süler atandı.

16 büyükelçi merkeze çekildi

Kararnameye göre, Yunanistan, Avusturalya, Arjantin, Norveç ve Umman Büyükelçilerinin de aralarında bulunduğu 16 büyükelçi merkeze çekildi.

16 ülkeye yeni büyükelçi ataması yapılırken, Yunanistan Büyükelçiliği'ne İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Çağatay Erciyes atandı. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Muhammet Hekimoğlu ise Umman Sultanlığı Büyükelçiliği görevine getirildi.

9 üniversiteye rektör ataNdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Veysel Eren, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Turan, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Yılmaz atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU