Karamollaoğlu: Bu ülkenin bir "üç harfliler sorunu" vardır. Onlar da AKP'dir, MHP'dir ve RTE'dir

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu "Bu ülkede; zamların da, enflasyonun da, hayat pahalılığının da, yolsuzluğun ve yoksulluğun da tek sorumlusu bizzat Cumhurbaşkanı ve ortaklarıdır" diye konuştu

Fotoğraf: SP

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zincir marketler üzerinden devam eden tartışmaya değinen Karamollaoğlu "Gerçek gündemler konuşulmasın diye, her gün bir başka suni gündem üretiliyor ve adeta bir 'sis bombası' sürekli olarak gündemin orta yerine bırakılıyor. Muhterem arkadaşlarım; işte bu haftanın sis bombası da 'marketler zinciri' üzerinden kopartılan fırtına oldu" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu ülkedeki en büyük fırsatçı, bu iktidarın bizzat kendisidir"

SP lideri şöyle devam etti:

Ekonomimiz alev almış, kriz her geçen gün daha da derinleşiyor; ama krizle mücadele etmesi gerekenler, krizi değil algıyı yönetmenin peşinde koşuyor.

Siz elektriğe, gaza ardı adına zam yapacaksınız, üretim maliyetlerini üç ayda üç katına çıkaracaksınız;
Sonra ekmek fiyatları artınca fırıncıyı, gıda fiyatları artınca marketçiyi suçlayacaksınız...

'Üç Harfli Marketleri' fırsatçılık yapmakla itham edeceksiniz...

Çok net ifade ediyorum: Bu ülkedeki en büyük fırsatçı, bu iktidarın bizzat kendisidir!

Evet, bu ülkenin bir "üç harfliler sorunu" vardır. O üç harfliler de AKP’dir, MHP’dir ve maalesef RTE’dir!

Bu ülkede; zamların da, enflasyonun da, hayat pahalılığının da, yolsuzluğun ve yoksulluğun da tek sorumlusu bizzat Cumhurbaşkanı ve ortaklarıdır!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" öncesinde dile getirdiği vaatleri hatırlatan Karamollaoğlu "Erdoğan ve ekibi, başkanlık sisteminin ülkemizin tüm problemlerini çözeceğini ve 2023’te bambaşka bir Türkiye oluşacağını iddia ederek, 5 yıl önce bu milletten yetki istemişlerdi. Gerçekten de Türkiye, 5 yıl öncekine göre bambaşka bir noktaya geldi" diye konuştu.

"Pahalılığın sebebi zincir marketler değil, MHP’ye prangayla bağlı olan Ak Parti’dir, Cumhur İttifakı'dır"

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

5 yıl önce vatandaşlara; "kiralayacak ev bulmakta zorlanacaksınız", "evinize iki maaş girse de ay sonunu getiremeyeceksiniz", "dolar 18 lira, enflasyon da %85 olacak" denseydi; herhalde kimse bu söylenenlere inanmazdı.

Fakat ne yazık ki bugünün Türkiye’sinde; çocukların açlıktan okul sıralarında baygınlık geçirdiği, büyükşehirlerin merkezlerinde barınmanın çok zorlaştığı, tek maaşla geçinmenin imkansız hale geldiği, iki maaşla geçinmenin de zorlaştığı bir tablo ile karşı karşıyayız. 

Enflasyondaki artışta; faiz lobilerini, dış güçleri, pandemiyi, stokçuları, Rusya-Ukrayna savaşını sorumlu gösteren iktidar, şimdi de dikkatleri dağıtmak için zincir marketleri gündeme getiriyor.

Ekonomi yönetimindeki akıl dışı politikaların üstünü örtmek için ortağı ile birlikte, enflasyonun sebebi olarak zincir marketleri gösteriyor 

2010 yılında “Mahalle arasında bakkal olayı bitmiştir. Marketler, süpermarketler halinde bunu aşmanın gayreti içinde olacaklar” diyerek, 

Zincir marketlerin gerekliliğine vurgu yapan Sn. Erdoğan, şimdi "gölge boksu yapmak için yeni hayali düşman" olarak bu marketleri karşısına almış gibi görünüyor. 

Marketler taşlanıyor, çalışanlar belediye ekipleri tarafından azarlanıyor, mafyavari kişilikler yalnızca hükümetin yol açtığı pahalılığı "raflardaki mallara yansıtmak durumunda kalan" iş adamlarına hakaretler yağdırılıyor.

Maaşlı trolleri, kadrolu gazetecileri, sadakatli yorumcularıyla hayat pahalılığının tüm sorumluluğunu zincir marketlere yıkma gayretindeler. İnsanlara çözüm yollarını gösteremeyen iktidar mensupları ancak insanları tehdit eder, çözümü tehditte ararlar.

Pahalılığın sebebi zincir marketler değil, MHP’ye prangayla bağlı olan Ak Parti’dir, Cumhur İttifakı'dır; alınan tutarsız kararlar, uygulanan yanlış politikalardır

Erdoğan'a sosyal medyada "Türkiye gündemi" teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "bir teklifleri olduğunu" kaydeden Karamollaoğlu "Sosyal medyadaki profilini; kişiselleştirilmiş gündemden çıkarıp Türkiye gündemine bir alması ve sonra “keşfet”e tıklaması. İşte o zaman her şey ayan beyan ortaya çıkacak, gerçekleri görecektir. Türkiye gündeminin; KHK mağdurlarından, atama bekleyen öğretmenlerden, hayat pahalılığından, yüksek enflasyondan, işsizlikten, adaletsizlikten, liyakatsizlikten, değer kaybeden Türk lirasından, konut krizinden, EYT’lilerden, memur zammı bekleyenlerden, akaryakıta gelen zamlardan ve çok daha fazlasından oluştuğunu bizzat kendisi görecektir" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU