AK Parti'li Işık'ın yumruk attığı Hüseyin Örs hastaneye kaldırılmıştı... İYİ Parti'den yeni karar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, "Bunu bir boykot olarak algılanmamasını haseten istirham ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini de buradan talep ediyorum" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, dün AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın, yumruklu saldırısı sonrasında yoğum bakıma alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Örs’ün “ölümden döndüğünü” belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, bütçe görüşmelerinde AK Partili isimler konuştuğu sırada Genel Kurul’a katılmayacaklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dervişoğlu şunları kaydetti:

Önce laf atmakla başlayan, sonra saldırıya dönüşen eylemi hayata geçirmiştir. Genel Kurul salonunda kürsü yakınlarında bulunan Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs’e kürsünün arka tarafından koşarak, büyük bir yüzük bulunan eliyle sayın Örs’e kasten ve vahşice yumruk atmıştır. İYİ Parti Milletvekillerinin duruma ani ve yerinde müdahalesi olmasaydı belki de saldırgan eylemini tamamlayacak ve bugün Hüseyin Örs’ü kaybetmiş olacaktık.  

"Basit bir yaralama olarak tanımlanamaz"

Işık’ın yumruk atmasının “basit bir yaralama suçu” olarak tanımlanmasının mümkün olamayacağını ifade eden Devrişoğlu, “AK Parti Milletvekili Işık’ın yaptığı eylem sonucunda arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Doktorların ifadesiyle de ölümden dönmüş olduğu açıklanmıştır" dedi.

thumbs_b_c_232b58a1bd51bb100fe449010bc58843.jpg
Musavat Dervişoğlu: Zafer Işık kasten ve vahşice yumruk atmıştır. Fotoğraf: AA

Dervişoğlu şöyle devam etti:

TBMM’de yaşanan bu şiddet olayı elim bir olayın ötesinde bilerek ve isteeyerek gerçekleştirilen şiddettir. Yasama dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilecek basit bir suç değildir. Söz konusu olay TCK’nın 81’inci ve 82’nci maddeler kapsamına giren, kastı aşan bir eylem olup adam öldürmeyle sonuçlanabilecek, kişinin hayatına karşı işlenmiş bir suçtur. Genel hükümler çerçevesinde olaya sebebiyet veren vekil hakkında hukuki işlem yapılmalıdır. Saldırılar muhalefetin muhalefet görevini engellemek için yapılıyor. Biz konunun hukuken takipçisi olacağız.

"AK Parti yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini talep ediyorum"

Dervişoğlu, AK Parti’nin Işık’a yönelik adım atana kadar Meclis Genel Kurulu’ndaki AK Parti grubunun konuşmalarına katılmayacaklarını belirterek şunları söyledi:

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden beklentimiz hem parlamento grup disiplin yönetmeliğinin gereğini yapması hem de merkez disiplin kurulunun konuyla ilgili tatmin edici bir karar almasıdır. Aksi takdirde yapılan davranış ödüllendirilmiş olacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu konuda doğru adım atmaması ve bu elim olayla ilgili kamuoyu vicdanını tatmin edici bir karar almaması durumunda bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları esnasında İYİ Parti grubu olarak genel kurulda bulunmayacağız. Bunu bir boykot olarak algılanmamasını haseten istirham ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini de buradan talep ediyorum. Bu doğru uygulama yapılıncaya kadar bu tavrımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU