HDP’li Gergerlioğlu’ndan Bakan Bozdağ’a: Bakın, terörist çikolatalar getirdim

Gergerlioğlu, “Savcılarınız nerede?” diye sorarak, “Tek bir savcı harekete geçmiyor” ifadesini kullandı

Fotoğraf: ANKA

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a BİM’den aldığı çikolataları göstererek, “Bakın, ben size ne getirdim? Bakın, bakın, terörist çikolatalar getirdim. Dün BİM markete uğradım. MHP lideri terörist ilan etti, değil mi? Kürşat Yılmaz da tehdit ediyor. Sonra ne oluyor? Şu anda BİM’lere saldırı yapılıyor. Savcılarınız nerede? Tek bir savcı harekete geçmiyor. Bundan dolayı zulümat bakanısın” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay’ın 2023 yılı bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul’da söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hitaben şunları söyledi:

Zulümat bakanısınız. 5 yıl önce, selefiniz Abdulhamit Gül’e da aynısını söylemiştim. Değişen bir şey yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’siniz, cumhur zulüm ittifakının ittifakçısısınız. Bir soru soracağım. Dün Oğuzhan Uğur’un programına Metin Külünk çıktı. Ona sordular; ‘10 bin dolar alan siyasetçi siz misiniz?’ ‘Ben değilim’ dedi. Peki o zaman kim? Sayın Bakan, siz misiniz? Sayın savcılar niye harekete geçmiyor? Bundan dolayı zulümat bakanı diyorum size. Cemal Kaşıkçı dosyasını kaç paraya Sudi Arabistan’a sattınız Sayın Bakan. Adaletiniz kaç para? Bundan dolayı zulümat bakanısınız. İzmir Karaburun Savcısı niye Siverek’e sürüldü. İzmir Karaburun MHP İlçe Başkanı adliyede adam dövdü. Savcı tutuklama istedi. Hakim tutukladı. Hakim karı ve kocaydı, ertesi gün Siverek’e sürüldüler, ilçe başkanı hemen serbest bırakıldı. Bakın, ben size ne getirdim? Bakın, bakın, terörist çikolatalar getirdim. Dün BİM markete uğradım. MHP lideri terörist ilan etti, değil mi? Kürşat Yılmaz da tehdit ediyor. Sonra ne oluyor? Şu anda BİM’lere saldırı yapılıyor. Savcılarınız nerede? Tek bir savcı harekete geçmiyor. Bundan dolayı zulümat bakanısın.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU