Asgari ücret için "kırmızı çizgimiz" diyerek verdiği rakam tepki çeken Türk-İş Başkanı Atalay'dan açıklama

"Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim."

Fotoğraf: AA

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın TRT haber yayınında, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan 7bin 785 lirayı asgari ücret görüşmesinde “kırmızı çizgileri” göstermesi vatandaşın tepkisini çekti. Tepkiler üzerine açıklama yapan Atalay, ““Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’de yer alan habere göre, Atalay, "Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi” ifadelerini kullandı.

Televizyondaki programda açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği sorulduğunu belirten Atalay, "Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 14 Aralık'ta yapılacak.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU