Suriye Demokratik Güçleri: ABD liderliğindeki koalisyon ile işbirliğini sonlandırdık

SDG Sözcüsü, işbirliğini sonlandırma kararının Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği hava harekatının ardından alındığını ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Suriye'de IŞİD ile mücadelede ABD ile işbirliği içinde olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği saldırıların ardından ABD önderliğindeki koalisyon ile ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurdu.

Çatı yapısını Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsü Aram Henna Reuters'a yaptığı açıklamada SDG'nin, "koalisyonla bütün koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarını" durdurduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırının Türkiye, Suriye’nin kuzeyine bir dizi hava harekatı düzenlemişti.

ABD cephesinden Türkiye’nin operasyonları hakkında bir dizi açıklama gelmiş, “kara harekatı yapılması ihtimaline karşı Ankara’nın uyarıldığı" belirtilmişti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği hava harekatları nedeniyle ABD, bölgede SDG ile eşgüdümlü gerçekleştirdiği devriyelerin sayısını azalttığını açıklamıştı.

Şam yönetiminin en güçlü destekçisi konumundaki Moskova, Türkiye-Suriye sınırı boyunca gerilimin azaltılması çağrısında bulunuyordu.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU