İmamoğlu'ndan "Kaftancıoğlu" açıklaması: Bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum

Kaftancıoğlu ile aralarında gerginlik yaşandığı iddiaları ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren İmamoğlu, “Nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir, diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar" dedi

Fotoğraf: İBB (Arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin 2023 bütçesini meclise sunmadan önce Saraçhane'deki makam odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aralarında gerginlik yaşandığı iddiaları ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu, nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir, diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar" dedi.

AK Parti'nin "İstanbul Buluşması" yanıtı

Bir gazetecinin "AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la stadyumda bir İstanbul buluşması gerçekleştirdi ve İstanbul'da seçim startını başlatmış oldu. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Ben, geçen bu tam bu binanın çaprazında yapılan ve iki liderin katıldığı, yani hem Sayın Cumhurbaşkanı'nın hem de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin katıldığı toplantıda da söylemiştim. Toplum ilgi göstermiyor. 2500-3000  kişinin yaptığı bir toplantı ile ‘İstanbul'da Dev Buluşma’ diye tarifledikleri ortamı gördük. Bunun bir benzerini bence yaşadılar. 50 bin civarında diye biliyorum Galatasaray Stadyumu'nun kapasitesini. Ki bunun neredeyse yarısına yakını bir bölümünü kapatarak bir stat düzeninde bir organizasyon yapıldı. Bu demektir ki 25-30 bin insanın geldiği bir organizasyon. Halbuki bunu en iyi Sayın Cumhurbaşkanı bilir; Yenikapı'da buluşmalar yaparlardı, ‘1-1,5 milyon katıldı’ denirdi. Bazı gazeteler manşet atardı; ‘Olur mu ya 2 milyondu, 2,5 milyondu’ diye. Ama görüyoruz ki, işte 20-25 bin kişinin katıldığı bir organizasyonu, ‘dev buluşma’, ‘büyük start’, ‘büyük başlangıç’ diye ifade etmeye devam ediyorlar. Aslında 2019’da İstanbul yönünü çevirmiştir. İstanbul, yönünü çevirdiği yolda devam ediyor, yürüyor. Halk, bence bu değişimin hala dipdiri arkasında ve hala iktidarın karşısında. Bu endişeyle, bazen işte 2500-3000 kişilik Saraçhane buluşmasıyla övünecek duruma düşüyorlar. Bazen de bir stadyuma topladıkları 25-30 bin vatandaşımızla yaptıkları buluşmayı övüyorlar. Bu tam da Sayın Cumhurbaşkanı'nın deyimiyle, ‘Nereden nereye’ diye bir öykü diyelim; altını öyle çizelim.

"Her demokratik buluşmaya sonsuz katkı veririz"

Sözkonusu programa İstanbul Metro'sunun özel metro seferleri düzenlemesi ile ilgili de İmamoğlu şunları kaydetti:

Biz, her demokratik buluşmaya sonsuz katkı veririz. Ben, hatta birkaç toplantıda söyledim. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi bizden salon istesin; yerlerimizi vermeyi kendimize vazife ediniriz. Veya diğer siyasi partiler… Zaten isteyen her siyasi partiye bu katkıyı sunuyoruz. Demokratik bir buluşmaya araç istesinler, yine katkı sunarız. Bunun mensubu bulunduğum partiye bu imkanı sunmakla, başka bir partiye sunmak arasında fark görmem. Çünkü, bu demokrasinin olmazsa olmazı buluşmalara, bütçemiz elverdiği sürece, yapabildiğimiz sürece katkı sunmak sorumluluğumuzdur. Bunun benzerini ilçe belediye başkanlığım döneminde de defalarca dile getirmiş bir belediye başkanıyım. Partiler var ve özgür bir biçimde iletişimlerini yapabiliyorlarsa, özgür bir biçimde eşitlikçi bir ortamda propagandalarını yapabiliyorlarsa, o ülkede olgun bir demokrasiden bahsedebiliriz. Ben, İBB Başkanı olarak olgun demokrasiye katkı sunmaktan büyük keyif ve onur duyan bir Belediye Başkanıyım. Onun için yapılan hizmeti, arkadaşlarım adına tebrik ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU