Hamaney'in yeğeninden dünyaya çağrı: İran ile tüm bağları koparın

"Özgür insanlar, hükümetlerinize bu cani ve çocukları öldüren rejime destek vermeyi bırakmasını söyleyin"

Fotoğraf: Twitter

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in yeğeni Feride Muradhani, Mahsa Amini’nin gözaltında ölümünün yol açtığı kitlesel protestolara yönelik şiddetli baskı nedeniyle yabancı hükümetleri İran ile tüm bağlarını koparmaya çağırdı.

Feride sosyal medyada viral olan açıklamasında şunları söyledi:

Özgür insanlar, hükümetlerinize bu cani ve çocukları öldüren rejime destek vermeyi bırakmasını söyleyin. Bu rejim, temel aldığı hiçbir dini yükümlülüğü yerine getirmiyor. Gücü ve iktidarı elinde tutmak için hiçbir kuralı dinlemiyor. Özgür ve demokratik ülkeler, İran'daki temsilcilerini sembolik bir jest olarak geri çekmeli ve bu vahşi rejimin temsilcilerini ülkelerinden sürmeli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HRANA News’e göre, ülke genelinde iki aydan fazla süredir devam eden olaylarda 26 Kasım itibarıyla 63’ü 18 yaş altı olmak üzere 450 protestocu öldürüldü. Olaylarda 60 güvenlik gücü mensubunu öldürülürken, 18 bin 173 kişi de gözaltına alındı.

Kürt genç kadın Mahsa Amini’nin uygunsuz kıyafet giydiği gerekçesiyle ahlak polisi tarafından alındığı gözaltında ölmesinin ardından başlayan protestolar, 1979’dan bu yana rejimin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri oldu. Her kesiminden protestocular, Hamaney’in fotoğraflarını yaktı ve molla yönetiminin yıkılmasını talep etti.

Feride’nin Fransa’da yaşayan ve kendisini ‘İran İslam Cumhuriyeti’nin muhalifi’ olarak nitelendiren erkek kardeşi Mahmud Muradhani, bu ifadelerin yer aldığı videoyu Cuma günü YouTube’da yayınladı. Video, önde gelen İranlı insan hakları aktivistleri tarafından da paylaşıldı. Mahmud, 23 Kasım’da kız kardeşinin Tahran’da gözaltına alındığını bildirdi. Feride, bu yıl daha önce de gözaltına alınmış ve kefaletle serbest bırakılmıştı.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU