Babacan isim isim saydı: Kanallar paramız karşılığı tanıtım filmimizi yayınlamayı reddettiler

DEVA lideri, ücreti karşılığında reklam vermek istediklerinde bu reklam filmini yayınlamayan kurumları paylaştı

Fotoğraf: Reuters

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  "TRT kanalları, Demirören Medya, Doğuş Medya, Turkuaz Medya, Acun Medya, Piri Medya, Mepa Medya, Beyaz Medya, Türk Medya. Yani Kanal D, Star, ATV, CNN Türk, NTV, A Haber, Kanal 7 ve TV 8 gibi kanallar paramız karşılığı tanıtım filmimizi yayınlamayı reddettiler" dedi. 

Babacan, partisinin genel merkezinde haftalık değerlendirme toplantısı yaptı.

Son zamanlarda meydana gelen 2 terör saldırısıyla ilgili duygularını dile getiren Babacan, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonrası yapılan açıklamaların çelişkili olduğuna dikkat çekerek, "Bu sözüm ona. İlgili bakan, terör totosu oynadı. Aynı gün bir başka üst düzey yetkiliyse başka bir örgüt ihtimaline de işaret etti. Gerçekten bu son derece ciddiyetsiz, terörle mücadelede ciddiyet ister” dedi.

Konuşmasına Düzce’de bu sabaha karşı meydana gelen deprem konusuna değinerek başlayan Babacan, satır başlarıyla şunları söyledi:

Merkez üssü Düzce, Gölyaka olan ve civar birçok ilde de hissedilen depremle hepimiz korkarak uyandık. Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralı vatandaşlar acil şifalar diliyorum. Bir kez daha, afetlerin, depremin karşısında ne kadar aciz kaldığımızı gördük. Evet afetler olabilir, depremlere engel olamayız. Ama sonucundaki zararı önlemek, azaltmak bizim elimizde. Bu nedenle bir kez daha Afet Eylem Planımızı hatırlatıyor, bugünkü iktidara burada yazan maddeleri derhal uygulaması gerektiğini söylemek istiyorum. Bakın geçen yıl 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Afet Eylem Planımızı açıkladık. Depremleri önleyemeyiz ama deprem için daha iyi hazır hale gelebiliriz. Bu işin şakası yok, ertelenecek bir konu da değil. En önemli meselemiz.  

“Çıkmış, başka ülkelere sataşıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kastederek, “Ülkenin iç güvenliğinden sorumlu kişi çıkmış, başka ülkelere sataşıyor. Neymiş efendim, falanca ülkenin taziyesini kabul etmiyormuş, reddediyormuş. Ya sen içinde çalıştığın bakanlığın tabelasına bir bak” tepkisi gösteren Babacan, “İçeride işleri beceremeyip dışarıyla ilgili üstüne vazife olmayan laflar ediyor. Cumhurbaşkanı ise G20 zirvesinde eş zamanlı olarak ‘Biden'ın taziyesine teşekkür ediyorum’ diye bir tweet paylaşıyor. Teşekkür listesinde Amerikan bayrağını da üçüncü sıraya ekleyerek. Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Bu millet ne yapsın? İç güvenlikten sorumlu bakanın dediğine mi baksın, ülkenin Cumhurbaşkanı'nın dediğine mi baksın?” diye sordu.

“6 ay ömrünüz kaldı”

Şu anda ülkeyi yönetmeye talip en güçlü muhalefet bloğun Altılı Masa olduğunu belirten Babacan, “Liderlerin gerçekleri bilmesi gerekiyor. Şurada sizin zaten altı aylık bir hükümet ömrünüz kaldı. Bundan altı ay sonra ülkeyi yönetecek insanların şimdiden güvenlik meseleleri konusunda doğru bilgiye sahip olması lazım. Siz eğer gerçekten görevinizi yapıyorsanız seçimlerden sonra iş başına gelme ihtimali çok yüksek olan, Altılı Masa liderlerini bugünden bilgilendirmek zorundasınız. Çünkü devlette devamlılık esastır. Doğru işlerinizi devam ettireceğiz, yanlış işlerinizi durduracağız, eksik işlerinizi de tamamlayacağız. Biz buna hazırlanıyoruz şu anda” dedi.

“Bazı kanallar reklamımızı yayınlamadı”

Ayrıca Babacan, seçim hazırlıkları içerisinde olduklarını belirterek, ücreti karşılığında reklam vermek istediklerinde bu reklam filmini yayınlamayan kurumları paylaştı.  

Babacan, "TRT kanalları, Demirören Medya, Doğuş Medya, Turkuaz Medya, Acun Medya, Piri Medya, Mepa Medya, Beyaz Medya, Türk Medya. Yani Kanal D, Star, ATV, CNN Türk, NTV, A Haber, Kanal 7 ve TV 8 gibi kanallar paramız karşılığı tanıtım filmimizi yayınlamayı reddettiler" bilgisini paylaştı.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU