Erkan Baş: Aylardır herkesin bir tehlike olarak gördüğü senaryo hayata geçiriliyor, bir tezgah kuruluyor

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş "Aylardır Türkiye’ye bakan herkesin gördüğü bir senaryo vardı. ‘AKP, seçimi kaybedeceğini gördüğü zaman her şeyi yapabilecek bir partidir’ diyorduk. Şimdi, o senaryo hayata geçiriliyor" diye konuştu

Fotoğraf: TİP

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye ve Irak'a yapılan hava harekatına değinen Baş, "Bir hava harekatı gerçekleştirildi. Sınırın diğer tarafından da ölüm haberleri geliyor. Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bilgisi var. Ölenler arasında sivil halktan kişilerin olduğu iddiaları ve Suriye resmi haber ajansının da Suriye askerlerinin de hayatını kaybettiği bilgisi var" diye konuştu.

"Failin ÖSO ile ilgili bağlantılarını soran herkes teröristlikle itham edildi"

Baş şu ifadelerle devam etti:

Ben buraya gelmeden kısa bir süre önce Tayyip Erdoğan, grup toplantısını gerçekleştiriyordu ve bir kara harekatı yapılacağını bir kez daha açık bir şekilde ifade etti. Tüm bu tablonun özeti aslında çok açık. Yine bir seçim dönemine giriyoruz. Yine savaş çığırtkanlığı başladı. AKP iktidarı, iktidarda kalabilmek için önümüzdeki günleri savaşçı politikalarla geçireceğini açık bir şekilde ilan etmiş durumda.

İstiklal Caddesi’ndeki saldırının hemen ardından ortaya dökülen bir yığın kafa karıştırıcı bilgi ve belgeye rağmen iktidar cenahı hemen suçluyu ve adresi tespit etti, ilan etti. Ardından interneti kestiler. Konunun konuşulmasını, sorgulanmasını engellemeye çalıştılar. Failin ÖSO ile ilgili bağlantılarını soran herkes teröristlikle itham edildi. Üzerine de ‘Hesap zamanı’ diyerek alelacele bir sınır ötesi operasyona başladılar. Bu yaklaşım, bize bir şeyi gösteriyor. İktidar, ‘bölgede savaş, yurtta baskı’ mantığıyla hareket ediyor. İktidar, kendi bekasını çatışmada ve kaosta görüyor. Aynı günlerde de sıcak para için düne kadar ‘katil, diktatör, zalim’ dediklerinin kapısını aşındıran bu iktidar, sıcak savaşı körüklüyor. Bu sayede de yurttaşlarımızın ‘Geçinemiyoruz’ çığlıklarını bomba sesleriyle milliyetçi, militarist sloganlarla bastırmak istiyor.

Aylardır Türkiye’ye bakan herkesin gördüğü bir senaryo vardı. ‘AKP, seçimi kaybedeceğini gördüğü zaman her şeyi yapabilecek bir partidir’ diyorduk. Şimdi, aylardır herkesin bir tehlike olarak gördüğü senaryo hayata geçiriliyor. Bir tezgah kuruluyor. Yapılması gereken şey, oyunun bozulmasıdır. Çünkü bu tuzağın hedefi, bu ülkede yaşan milyonlarca yurttaşımızdır.     

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU